Pārdaugavā iedzīvotājiem kaimiņa dzīvoklī paveras briesmīgs skats

tautaruna.lv 4.novembris 2023, 1:30
 
F64
Rīdziniekus, kuri dzīvo vairāku dzīvokļu namā Ziepniekkalnā, tracina kaimiņa cūcīgais dzīvesveids. Piegānījis savu dzīvokli, ar netīrību un smakām terorizē citus. Sūdzēšanās vairākās institūcijās nav devusi rezultātu, vēsta "Bez Tabu".

Pēc palīdzības vērsās Ziepniekkalna iedzīvotāji, seniori, ģimenes ar bērniem, kuri dzīvo vairāku dzīvokļu mājā. Jau vairākus gadus šā nama iedzīvotāju dzīves kvalitāti pamatīgi iedragā kaimiņš Egīls. No viņa dzīvokļa kāpņutelpā ieplūst ļoti nepatīkamas smakas. Soļojot pa izkārnījumiem, kas klāj Egīla dzīvokļa grīdu, kaimiņš tos izvazā arī kāpņutelpā. Lai gan Egīls parasti savā dzīvoklī nevienu neielaiž, kaimiņiem vasaras beigās izdevās tajā iekļūt. Skats, kas tur pavērās, bija šaušalīgs: miteklis piekrauts ar drazu, ārprāta netīrība un smirdoņa. Tāpat dzīvoklī klīda trīs bēdīga paskata kaķi, kuri acīmredzot nokārtojās uz grīdas.

Iedzīvotāji stāstīja, ka Egīls nelegāli strādājot par naktssargu.

"Pēc maiņas pasēž pie mājas, iedzer un dodas gulēt. Reiz viņam dega skurstenis. Viņš kurināja, ko nedrīkst darīt, jo to skursteni uztaisījis neoficiāli. Jau vairākkārt esam saukuši ugunsdzēsējus. Viņi neko nevar izdarīt, pateica - katrreiz, kad sāk kurināt, jāsauc ugunsdzēsējus."

Uzklausītie klāstīja, ka kaimiņš Egīls, vīrietis nedaudz pāri pusmūžam, agrāk bijis “normāls”, bet viņa uzvedība mainījās pirms dažiem gadiem.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) un Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD). norādīja, ka vērsušies pret Egīlu par dzīvnieku labturības pārkāpumiem. Trīs kaķu vairs nav dzīvoklī, tos vīrietis atdevis uz labākām mājām, stāstīja PVD.

To, kādos apstākļos cilvēks dzīvo miteklī, policija nevērtē, sacīja RPP, netieši norādot, ka arī policisti ir bezspēcīgi pret Egīla dzīvesveidu.

Rīgas pašvaldībā norādīja, ka Sociālais dienests zina par šo vīrieti. Viņam jau vairākkārt esot piedāvāta sociālā palīdzība, tai skaitā dzīvokļa uzkopšanas pakalpojums, bet Egīls no visa atteicies. Šobrīd notiek sarunas ar Egīla tuviniekiem, cerot, ka viņi spēs pierunāt vīrieti pieņemt sociālo palīdzību, informēja pašvaldībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas