"Kāpēc tāda vienaldzība par bērniem?!" Kivičs pieprasa policijas skaidrojumu

tautaruna.lv 11.oktobris 2023, 15:30
 
Ekrānšāviņš
Jau otro dienu vairāki simti mācību iestāžu Latvijā saņēmušas e-pasta vēstules ar draudiem uzspridzināt tās. Ja vakar notika bērnu evakuācija no iestādēm, tad šodien policija uzskatīja, ka tā nav vajadzīga, jo "draudu risks ir zems".

"Divu dienu laikā vairākas izglītības iestādes visā Latvijā saņēmušas draudu e-pastus. Valsts policija vērš uzmanību, ka šie saņemtie e-pasti vērtējami kā zema līmeņa riska draudi un šī ir mērķtiecīga noziedzīga akcija, kuras mērķis ir destabilizēt sabiedrību un iestāžu darbu," lasāms policijas paziņojumā.

Sabiedrība ar šādiem paskaidrojumiem nav mierā. Lielu popularitāti ir ieguvis mūziķa Andra Kiviča video vietnē "Facebook".

"Mana meita iet bērnudārzā un arī viņas bērnudārzs saņēma draudu vēstuli. Policija esot skaidojusi, ka viss kārtībā, draudu risks esot zems. Mīļā Valsts policija, lūdzu paskaidrot, kas jums liek domāt, ka risks ir zems? Man pazīstams hakeris skaidroja, ka šāda e-pasta sūtītājs ir viegli notverams, bet policija to nevar izdarīt jau divas dienas. Kāpēc mums būtu vienlaikus jātic viņu apgalvojumiem, ka draudu risks ir zems," tā A. Kivičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:49

Jaunākās diskusijas