Policijas iecirknī Jēkabpilī vīrietis izdara pašnāvību, pakaroties šņorēs

tautaruna.lv 11.oktobris 2023, 7:00
 
pexels.com
Valsts policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas zonā (pastaigu laukumā) Jēkabpilī apavu šņorēs pakaries 31 gadu vecs vīrietis. Sērojošie tuvinieki vaino likumsargus klajā nolaidībā, vēsta "Bez Tabu".

31 gadu vecā Linarda attiecības ar sirdsdraudzeni Valēriju bija ļoti vētrainas un vardarbīgas. Pirms kāda laika vīrietim tika noteikts tuvošanās aizliegums sievietei. Tas gan tika pārkāpts: nepaziņojot likumsargiem, pirms kāda laika Linards izmitināja Valēriju pie sevis, jo viņai nebija kur dzīvot, stāstīja vīrieša māte Daiga. 24. septembrī aizliegtajā kopdzīvē starp abiem izcēlās kārtējais konflikts. “Viens iesita otram, otrs pirmajam. Meitene arī nedaudz ar nazi iedūra viņam,” klāstīja Linarda māte Daiga. Konfliktu izšķīra Valsts policija (VP). Likumsargi abus aizturēja un nogādāja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Austrumzemgales iecirknī Jēkabpilī.

Pēc divām dienām VP aizturēšanas teritorijā Linards pakārās. Vēsts šokēja vīrieša māti.

"Viņš izdarīja pašnāvību, pakaroties savās apavu šņorēs, kas netika atņemtas. Viens izmeklētājs teica, ka pastaigu laukumā tas notika, cits teica, ka kamerā. Tas notika ap plkst. 16.00 pēcpusdienā, bet man paziņoja tikai nākamajā dienā - pulksten 10.00," saka Daiga.

Aizturot izolatorā, šņores, tāpat kā citus priekšmetus, ar kuriem var nodarīt sev pāri, policistiem vajadzēja atņemt, uzsvēra māte Daiga, kura nesen apglabājusi Linardu.

Nelaiķa māte nesaprot, kāpēc policisti nesekoja līdzi dēla darbībām novērošanas kamerās, kuras, kā pieļauj Daiga, iecirkņa teritorijā ir ik uz stūra.

Valērija, Linarda draudzeni, kuru arī ieslodzīja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Viņa pieļauj, ka vīrietis darīja sev galu neciešamu sāpju dēļ. Gan Valērija, gan vīrieša māte Daiga stāstīja, ka Linards sirga ar ļoti nopietnu kuņģa kaiti. Sāpes palīdzēja remdēt medikamenti, kuru līdzi iecirknī vīrietim nebija.

Pašu pēc salīdzinoši neilga laika palaida brīvībā, tikmēr Linards palika policijas izolatorā, gaidot pārvešanu uz cietumu, kur paliktu līdz tiesai, sacīja Valērija.

"Tad, kad mani laida ārā, viņš man prasīja, lai izsauc ātro palīdzību. Lai paprasu [policistiem], lai izsauc ātro palīdzību. Tie policisti, kas stāvēja man blakus, arī dzirdēja, ka vajag izsaukt ātro palīdzību. Es viņiem pateicu: izsauciet ātro palīdzību. Viņam laikam ir slikti ar kuņģi. Viņš sabļāvās ar mani, tā kā atvadījās, prasīja, lai atvedu drēbes un visu. Teicu, ka rīt no rīta atvedīšu. Viņš pateica: “Es tevi mīlu! Gaidīšu rīt no rīta ar tām mantām.”

Valērija pieļauj, ka policisti neizsauca mediķus, tāpēc, iespējams, neizturamo sāpju dēļ vīrietis izdarīja pašnāvību. Kad devās prom no iecirkņa, Valērija neesot pamanījusi draugā vēlmi šķirties no dzīves. Viņš esot prasījis atvest mantas, ko ņemt līdzi uz ieslodzījuma vietu. Valērija ir pārliecināta, ka pārvešana uz cietumu viņu tā nebiedēja, lai darītu sev galu, jo tā nebūtu pirmā reize, kad tur iesloga. Valērija arī pauda neizpratni, kā likumsargi varēja nepamanīt kamerās, ko darīja Linards, un kāpēc policisti neatņēma šņores.

Par konkrēto iecirkni atbildīgā VP amatpersona Evita Galviņa norādīja, ka “šis ir ārkārtas gadījums, ikdienā tādas lietas nenotiek”. Viņa informēja, ka vīrietis pašnāvību veicis aizturēšanas teritorijas pastaigu laukumā. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus un vētītu, vai likumsargi bijuši nolaidīgi, ierosināts kriminālprocess, ko izmeklē Iekšējās drošības birojs. Tāpat VP uzsākta dienesta pārbaude.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas