Uzbrukums jaunietim ar Ukrainas karogu: bijušajai policistei piemēro bargu naudas sodu

tautaruna.lv 11.oktobris 2023, 13:15
 
F64
Tiesa piemērojusi naudassodu bijušajai policistei Anastasijai Cvirko par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu saistībā ar uzbrukumu jaunietim ar Ukrainas karogu, vēstīja TV3 Ziņas.

Pērn 20. maijā, toreiz vēl policijas darbiniece Anastasija Cvirko bija lieciniece, kā viņas dzīvesbiedrs Valērijs Lazarevs uzbrūk jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs. Pēc tam abi aizbrauca no notikuma vietas. Auto policija atrada privātmājas pagalmā ar nomainītām numurzīmēm, uzbrucējs slēpās mājas bēniņos aiz skursteņa.

Apsūdzības ieskatā Cvirko neatklāja policistiem likumpārkāpumu izdarījušā atrašanās vietu, sniedza apzināti nepatiesu informāciju policistiem, kuri bija ieradušies aizturēt uzbrucēju. Tāpat Cvirko apsūdzēta par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Tiesas spriedumu apsūdzētā uzklausīja attālināti, video konferences režīmā. Attēls raustījās slikā interneta savienojuma dēļ, bet apsūdzētā neslēpa smaidu par notiekošo.

“Un sodīt ar naudas sodu 15 Latvijā minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir 9300 eiro. Naudas sodu samaksāt 30 dienu laikā kopš sprieduma stāšanās spēkā valsts kasē," pauda tiesnese.

Jāpiemin, ka Cvirko pērn jūlijā atvaļināta no dienesta Iekšlietu ministrijas iestādē. Viņa šo lēmumu apstrīdējusi tiesā, bet tiesa pieteikumu noraidīja. Cvirko spriedumu pārsūdzēja, un tagad lieta atrodas Administratīvajā apgabaltiesā.

Patlaban tiesā atrodas arī lieta, kurā viņas dzīvesbiedrs Lazarevs apsūdzēts uzbrukumu jaunietim. Šo lietu skatīs nākamā gada februārī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:43

Jaunākās diskusijas