Hermanim skarbs viedoklis par Izraēlā notiekošo un sasaisti ar politiķiem Latvijā

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 10:16
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Vakar pasauli pāršalca ziņas, ka palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieki sestdienas rītā veikuši negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā. Redzot pastrādāto postāžu video materiālos un fotogrāfijās, ļaudis sestdienas šaumas nodēvējuši par Izraēlas Buču.
Viedokli paudis arī režisors Alvis Hermanis. Viņš "Facebook" raksta: "Tas, kas šodien [sestdien] notika Izraēlā, manas dzīves laikā notiek pirmo reizi. Tikko zvanīju saviem draugiem tur un arī viņi apliecina, ka nekas tāds pēdējos 50 gados tur nav pieredzēts.
Upuru un arābu teroristu nolaupīto cilvēku skaits joprojām nav apzināts, bet tas būs milzīgs, jau tagad skaidrs. Nevelti, daudzi tur šodien notiekošo jau nosaukuši par Izraēlas Buču.
Šie notikumi būs katalizators arī visiem rietumu valstu kreiso liberāļu politiķiem un viņu vēlētājiem, kuri daudzu gadu garumā izraēļu/palestīniešu konfliktā bija nostājušies teroristu pusē. Tai skaitā arī Latvijā esošā "Progresīvo" partija, kuras ES ideoloģiskie satelīti visu šo laiku atbalstīja un finansēja palestīniešus, kuri par šo naudu pirka arī ieročus un būvēja militāro infrastruktūru.
Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu atbalsta grupa palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam.
Šīs grupas sastāvs ir "Progresīvo" deputāti. Tuvākajās dienās mēs būsim liecinieki, kā šie terorisma atbalstītāji arī Latvijā manipulēs ar demagoģiju, ka nosoda Hamas, bet atbalsta palestīniešu politiķus. Bet tas ir tas pats, kā apgalvot: mēs nosodam Putinu, bet atbalstam kremļa partiju "Vienotā krievija".
Ja kas, pašreizējā Latvijas kultūras ministre arī pārstāv partiju, kas netieši atbalsta teroristus.
Pilnīgi nepieņemami. Logina var sēdēt Kultūras ministra kabinetā cik uziet, bet manās acīs viņa nevar būt un nav kultūras ministre. Vismaz es pēc šodienas notikumiem viņu par tādu vairs neatzīstu. Pirms gada iestudēju izrādi Telavivā, un šodien man jāizvēlas - kurā pusē es esmu.
Ja Latvijā būtu normāls prezidents, tad šis būtu īstais brīdis sasaukt Nacionālās drošības padomi un parunāties par tēmu - vai mūsu valsts drošības interesēm ir ok, ka valdošajā koalīcijā atrodas partija (turklāt - viņu pārziņā ir arī Aizsardzības ministrija), kas šodien ir to spēku pusē, kas netieši noliedz Izraēlas valsti.
Nākamsezon esmu uzaicināts iestudēt operu "Salome" mūsu Nacionālajā operā. Tieši vakar intendantam prezentēju savu iestudējuma koncepciju - pārcelt Jeruzālemē notiekošo stāstu uz mūsdienu Izraēlu, vietu, kur mūsdienu daudzo ideoloģiju un reliģiju mezgls sapinies visciešāk. Šodien tā pulvera muca gāja gaisā.
Visa cerība uz Izraēlas armiju un tautu, kas faktiski ir viens un tas pats," tā A . Hermanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas