Paredzamais soda apmērs dzērājšoferiem raisa neizpratni sabiedrībā

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 14:11
 
Pixabay
Ziņa, ka par traģiskas avārijas izraisīšanu alkohola reibumā nākotnē līdzās pamatsodam plānots obligāti noteikt arī nauda sodu, un tā amplitūda varētu būt no 6200 eiro līdz pat 3,1 miljonam eiro, sabiedribā raisija spraigu diskusiju. Galvenokārt lēmums tiek kritizēts kā bezjēdzīgs.

Saeimas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisija otrdien atbalstīja pēc ģenerālprokurora Jura Stukāna rosinājuma Tieslietu ministrijā (TM) sagatavotos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz pastiprināt sodus dzērājšoferiem.

Grozījumi paredz par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un saistītajiem nodarījumiem kā obligātu papildu sodu kādam citam soda veidam noteikt naudas sodu.

Pie pašreizējā minimālās algas apmēra atkarībā no nodarījuma smaguma tiktu piemērots attiecīgs naudas sods.

"Kāpēc ne 31 miljons? 310 miljoni? Izredzes, ka vidusmēra noziedznieks - dzērājšoferis samaksās 310 miljonus, ir faktiski tikpat lielas kā izredzes, ka viņš samaksās 3,1 miljonu. Nekādas. Tas, ka ģenerālprokurora krēslā sēž stulbenis, ir zināms jau sen. Tas, ka viņa ietekmē par stulbeņiem pārvēršas citi, gan ir kas jauns," tiešs ir žurnālists Lato Lapsa.

Ēriks: Nez kāpēc tieši ar auto izraisītie noziegumi Stukānam radīja vēlmi līdz bezjēdzībai palielināt sodu. Pārējie dzērumā pastrādātie noziegumi, piem., dzīvesbiedra nogalināšana, Stukānam nelikās tik svarīgi.

Agris: Tur nav kaut kāda fīča par soda apmēru no ienākumu līmeņa?

Kaspars: Ja nobrauks deputātu vai ministru, tas sods būs virs 1 miljona.

Andrejs: Kaut 3,1 miljardu, ja policija ir aizvietota ar fotoradariem un ir 3 ekipāžas pa visu valsti no kurām 2 pilda saskaņotos paziņojumus. Pēc tam veiksmi piedzīt no tiem lauku alkobomžiem, kuriem nekas nepieder.

Es pats: Tas no sērijas, par gurķīšiem tirgū. - Kas šītā jums par tik dārgu zorti, ka maksā 500 eiro kg? Te blakus par 50c kg taču izskatās tādi paši? - Baigi naudu vajag!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:22

Jaunākās diskusijas