Pozņaks ironizē par Pierīgas jaunajiem ciematiem; tas izsauc "cepšanos" soctīklos

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 18:40
 
F64
"Tviterkonvoja" veidotājs Reinis Pozņaks vietnē "X" publicējis ironisku vēstījumu par Pierīgas jaunajiem ciematiem.

"Es jau kādu brīdi Pierīgas jaunos ciematus dēvēju par “hipotekārajiem geto”. Tur ļaunās bankas sadzen cilvēkus ar drusku naudas un veic fiskālo genocīdu. Liek to hipotēku arī maksāt," raksta R. Pozņaks.

Edit: Var jau tā iedomīgi skatīties uz tiem, kuri nevēlas savu dzīvi aizvadīt guļamrajonu būrīšos. Arī Rīga vairs nav pievilcīga dzīvošanai. Darbs joprojām Rīgā vairāk pieejams. Nez vai par to būtu tā jāironizē. Process ir saprotams un normāls. Ģimenes ar bērniem ir tie.

Reinis Pozņaks gan uzsver:Vai tad es ko pārmetu. Vienīgi, ja nemetīgi visus glābs, atbalstīs, pārējie pie savas hipotēkas nakad netiks, jo cenas ies tikai vienā virzienā.

Ilze: Kaut kur cilvēkiem ir jādzīvo. Nevar pārmest, ka negrib dzīvot graustos, koka arhitektūras pērlēs vai Pļavnieku 2istabniekā 4 cilvēki.

Māris: Protams otrs variants ir palikt pussagruvušā, vēja caurpūstā hruščovkā. Interesanti, kā hipotēku/valsts atbalstu pēc gadiem visi tie Rīgas guļmarajoni menedžēs. P.S. Jauna optimāla privātmāja nemaksā daudz dārgāk, kā 3 istabu dzīvoklis jaunā mājas projektā.

Maiga: Vai tad ar varu? Vienmēr brīnījos, iepriekšējā burbulī, kad cilvēki kā apmāti sagrābās milzu kredītus, neizvērtējot savas spējas. Un, tad vaidēja, ka jābrauc peļņā, jo, nevar nomaksāt. Ar ko domāji? Aizņēmās jau svešu naudu, bet, jāatdod savējā. Katrs pats savas nelaimes kalējs.

Jānis: Ja jau liktu maksāt tikai hipotēku, neviens neraudātu. Un pat ja liktu maksāt to sū**a EURIBOR dēļ tā, ka citādi pašām bankām saruktu ienākumi, jo kļuvusi dārgāka aizņemšanās no ECB, bet tā jau nav - bankām ir rekordpeļņa, jo hipotēkām aizdoti ir pašu letiņu uzkrājumi, ne ECB eiro.

Pūce: Nākamreiz pieraksti # sarkaZms, cilvēki acīmredzami nenolasa

Totally: Turklāt ar pašreizējiem "glābšanas plāniem" nebrīnītos, ja atrausies no EP. Likmju celšanas mērķis tieši ir samazināt patēriņu, defoltēt kredītus, nosist cenas.Lai cik skarbi tas neskanētu, excelim nepis tavas jūtas un ilgas pēc mājas Jaunmārupē un X5.

Jau ziņots, ka finanšu grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem Latvijā varētu palīdzēt, attiecīgi mainot un pielāgojot tam esošo mājokļa pabalstu, vai arī šo kredītņēmēju "glābšanā" būtu jāiesaista valstij piederošā finanšu institūcija "Altum". Šādas idejas kredītņēmēju atbalstam saistībā ar pieaugošo naudas cenu jeb "Euribor" likmi izteica ekonomisti diskusijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:33

Jaunākās diskusijas