Meitene ballītē piedzīvo insultu, simptomus sajaucot ar alkohola ietekmi

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 17:09
 
Ilze Zvēra/F64
Lielbritānijā Karaliskās slimnīcas ārsti diagnosticēja insultu kādai 27 gadus vecai sievietei, kura bija pārliecināta, ka pēkšņu apjukumu un redzes miglošanos izraisījusi kāda viela viņas kokteilī vai arī tāpēc, ka viņa bija pārāk daudz dzērusi, ziņo TimesNewsUK.

Džoanna Vaitlova no Edinburgas svinēja draudzenes saderināšanos ar draugiem, kad sajuta, ka viņas ķermenis "pēkšņi kļūst sastindzis" un redze kļūst neskaidra. Draugi pavadīja Džoannu no bāra, baidoties, ka viņas dzērienā piejauktas narkotikas. Atlikušo nakti meitene pavadīja mājās, mokoties ar sliktu dūšu.


Džoanna no rīta pamodās un konstatēja, ka redze viņas labajā acī joprojām ir neskaidra, un izsauca ātro palīdzību. Pēc trim datortomogrāfijām un MRI Karaliskās slimnīcas ārsti atklāja, ka viņai ir kreisās puses insults.

Tas ir akūts smadzeņu mikrovaskulārs bojājums galvas kreisajā pusē, savukārt ārējās slimības pazīmes parādās ķermeņa labajā pusē.

Turpmākie pētījumi atklāja, ka insultu izraisīja nediagnosticēts kambaru starpsienas defekts. Šis stāvoklis ir sirds defekta veids, kurā sirds kambariem ir patoloģiska atvere sirdī.

Ir zināms, ka vecums, augsts asinsspiediens, smēķēšana, liekais svars, mazkustīgs dzīvesveids un diabēts palielina insulta risku.

Tiek atzīmēts, ka meitene regulāri apmeklēja sporta zāli, ievēroja veselīgu dzīvesveidu un reti lietoja alkoholu. Viņa arī nekad nebija pamanījusi nekādus simptomus, kas būtu saistīti ar sirds slimībām.

Dažas dienas pēc diagnozes noteikšanas Džoannai tika veikta operācija. Šobrīd meitene iziet terapijas seansus un strādā pie labās ķermeņa puses kustīguma atjaunošanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas