Robertam Fūrmanim ir jautājums: "Pēc kādiem apstākļiem tika secināts, ka tieši šāda summa ir optimāla?"

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 17:46
 
Gints Ivuškāns/f64
Pieņemtais lēmums, ka kredītņēmējiem paredzētais atbalsts tiks attiecināts uz tiem kredītņēmējiem, kuriem atlikusī summa nepārsniedz 250 000 eiro. Likumsakarīgs ir jautājums: Vai tiem, kam kredītu summa ir lielāka, nekas nedraud?

Ieraksts mikroblogošanas vietnē "X": "Pēc kādiem apstākļiem tika secināts, ka tieši šāda summa ir optimāla? Vai tie, kuriem hipotekārā kredīta atlikums ir lielāks, nav pakļauti tādiem pašiem ja ne pat lielākiem riskiem?"

Komentētāji arī netiek gudri un uzskata, ka lēmums nav adekvāts: "Datos balstīts. Datu nav. P.s. Tas, ka bieži lielāks (dārgāks) mājoklis vajadzīgs lielākām ne bagātākām ģimenēm, nevienam neienāca prātā. Un tad brīnās, ka izmirst Latvija."

Tomēr citi komentētāji ir pārliecināti, ka limitam jābūt vēl zemākam: "Atbalsts būtu jāvērš uz sabiedrības mazāk turīgo daļu. Lielāks kredīts nozīmē arī lielākus pamata ienākumus. Attiecīgi arī likmju pieaugums, lai arī sāpīgs, ir mazāk jūtams. Manuprāt limitam bija jābūt vēl zemāk - kaut kur pie 100 000 eiro."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas