Elviss Strazdiņš: "Ļaujiet izstāstīt kādu interesantu krāpšanas shēmu!"

tautaruna.lv 8.oktobris 2023, 21:47
 
pixabay.com
Gluži vai ikdienu kāds tiek apkrāpts - vecmāmiņa, kas notic it kā mazdēla sūtītai ziņai, vientuļa kundze, kuras sapņu princis drīzumā ieradīsies no ārzemēm ar kaudzi naudas, laimētājs nenotikušā loterijā un vēl ļoti daudz cilvēku, kuri uzķeras uz krāpnieku izliktajiem āķiem. Tomēr apkrāpts vari tikt arī strādājot uz juridiski noslēgta līguma pamata.

Krāpniecības shēmu izstāsta Latvijā zināmais krāpnieku atmaskotājs Elviss Stazdiņš, kurš pavisma nesen TV3 raidījumā "900 sekundes" nodemonstrēja kā tiek pārveidotas balsis un zvanītāja numurs - viņš runāja Kristīnes Garklāvas balsī un zvans tika saņemts no viņas numura.

Tagad Elviss "X" ievietojis vēl nedzirdētu krāpniecības shēmu: "Cilvēks, kuru sauksim par tulku, ievietoja tulkošanas pakalpojumu sludinājumu populārā pakalpojumu sniegšanas portālā. Neilgi pēc tam ar viņu sazinājās kāda slavena rakstnieka pārstāvis, kuru sauksim par krāpnieku, lai par ievērojamu summu tulks iztulko autora grāmatu.

Šī grāmata un autora vārds tulkam kalpoja kā ļoti spēcīga motivācija izpildīt šo darbu. Tas tulkam dotu reputāciju un arī labu peļņu. Tika parakstīts līgums ar krāpnieka Saūda Arābijas uzņēmumu. Tas tulkam likās nedaudz aizdomīgi, bet viņš tik un tā ķērās pie darba. Vairākus mēnešus vēlāk grāmata ir iztulkota, un darbs ir nodots.

Tulks gaida apmaksu, bet krāpnieks ir pazudis. Tulks pēc neskaitāmiem sazināšanās mēģinājumiem vēršas policijā. Policija īsti palīdzēt nevar. Tikmēr krāpnieks ir par ļoti lētu cenu, ar kuru neviens nevarēja konkurēt, šo tulkojumu pārdevis grāmatas autoram. Tulks sazinājās ar grāmatas autoru, bet autors negrib šo celt publiski, lai neriskētu ar savu reputāciju, jo ir pircis tulkojumu no krāpnieka."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas