"Vai arī man ir jābrauc prom no šīs valsts?" Saeimā kliedz Petraviča

tautaruna.lv 8.septembris 2023, 12:30
 
Oksana Džadana/ F64
Saeimas sēdes nereti norisinās augstos toņos. Katram runātajam ir sava patiesība un pārliecība. Vietnē "X" publicēts deputātes Ramonas Petravičas uznāciens.

"Esmu dzimusi padomju laikā, par ko man kautrēties, kapec man jājūtas vainīgai, ka esmu piedzimusi padomju laikā. Vai arī man ir jābrauc prom no šīs valsts?" kliedz R. Petraviča.

Komentāros cilvēki nav saudzīgi.

Nataša: Ko viņa sarijusies?

Uldis: Cirks...

Gatis: Gandrīz aizgāja falsetā

Kristaps: Nezinaju, ka viņa ir nepilsone. Tiešām esam vienīgā valsts pasaule, kura liek macīties valsts valodu,30 gadu auklēšanās

Arnis: Tas Smiltēns gan ir ūpis, varēja taču okupācijas laikā dzimušajai daiļavai pasniegt glāz cukurūden

Svetlana: Jēziņ, kāda dura, goda vārds

Krista: Duraki ir tie, kuri viņu iebalsoja tur

Elīna: Nu lai tak brauc. Mums viņas nepietrūks. Bet ja godīgi - cirks ne Saeima.

Aleksandrs: Ramona Glorijai popularitāti atņēma

Jau ziņots, ka 61% Krievijas pilsoņu, kuri bija reģistrējušies latviešu valodas pārbaudei, to ar pirmo reizi nav nokārtojuši.

Pašlaik spēkā esošā Imigrācijas likuma redakcija paredz, ka Krievijas pilsoņiem izsniegtās pastāvīgās uzturēšanas atļaujas ar 2023.gada septembri ir zaudējušas spēku. Lai dzīvotu Latvijā, viņiem jāpiesakās Eiropas Savienības (ES) pastāvīgā iedzīvotāja statusam, bet tā saņemšanai viņiem PMLP jāiesniedz apliecinājums par valsts valodas zināšanām A2 līmenī un finanšu resursu esamību.

Valdība pēdējā brīdī pirms normu spēkā stāšanās nolēma uzdot Iekšlietu ministrijai (IeM) sagatavot grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredzētu Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vēl divus gadus, kuru laikā nokārtot latviešu valodas pārbaudi, lai varētu legāli turpināt uzturēties Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas