"Man gribas vemt," sieviete ir pārskaitusies, ka skolās joprojām jāmācās "slepkavu valoda"

tautaruna.lv 8.septembris 2023, 14:30
 
Pixabay
Izglītības un zinātnes ministrija ir nākusi klajā ar plānu, kas paredz pēc četriem gadiem skolās liegt apgūt krievu valodu kā otru svešvalodu. Tās vietā skolēniem būs jāizvēlas apgūt kādu no Eiropas Savienības (ES) valodām vai svešvalodu, kuras apguvi regulē noslēgtie starpvaldību līgumi, 2022. gada izskaņā vēstīja TV3 Ziņas.

Jau šobrīd, neskatoties uz faktu, ka krievu valodā skolās tiek mācīta, liela daļa jauniešu to pārvalda vāji un par šīs valodas apguvi mazinās interese. Arī daļa vecāku neslēpj sašutumu, kāpēc joprojām krievu valodas stundas skolās notiek.

"Bērnam mājas darbs. Jāuzraksta krievu burti burtnīcā. Piedodiet, bet man gribas vemt: krievi izvaro, nogalina bērnus bet manam bērnam jāmācās šī orku valoda, šī slepkavu valoda! Un es nevaru atteikties. Visi “valodasiralabi” ejiet ratā!" raksta kāda sieviete vietnē "X".

Kaspars: tīri objektīvi un atkāpei.. arī franči, spāņi un pat leiši ir slepkavojuši un kolonizējuši tautas. Nemaz nerunāsim par visiem mīļo angļu valodu, bet piekrītu.. krievu valodas mācībai vajadzētu būt stingri brīvprātīgai un neobligātai.

Zane: Nezinu, kāda situācija ar valodu skolotājiem Jūsu bērna skolā, kādas 2.svešvalodas ir piedāvātas, bet gribu Jūs iedrošināt uz sarunu ar skolas vadību. Pati mācu vācu val., un šobrīd, reaģējot uz situāciju pasaulē, mēs skolā meklējam risinājumus, ja krievu val. nemaz negribas.

Inese: Sagadījās Berlīnē būt tieši Ukrainas neatkarības dienā. Uz ielām tika organizēti svētku pasākumi. Visapkārt skanēja krievu valoda. Tā ir arī upuru valoda (vissmagāk līdz šim cietuši reģioni ar augstu krievvalodīgo īpatsvaru).

Artūrs: Tēvs man bērnībā teica: "Ienaidnieku valoda ir jāzina." Manuprāt, viņam ir taisnība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:49

Jaunākās diskusijas