Vācu medijs saņem kritiku par to, kā tapusi "ekskluzīva intervija ar Šumaheru"

tautaruna.lv 20.aprīlis 2023, 14:15
 
Scanpix/ LETA
Vācu izdevums "Die Aktuelle" saņēmis pamatīgu devu kritikas pēc tam, kad uz izdevuma vāka publicēta informācija par ekskluzīvi tapušu interviju ar F1 leģendu Mihaelu Šumaheru. Tiesa, kā izrādās, tad "intervija" radīta ar mākslīgā intelekta palīdzību.
Kā vēsta izdevums "The Sun", tad uz iepriekš minētā žurnāla vāka publicēts foto ar smaidīgo sportistu un apgalvojums, ka šī ir viņa pirmā "intervija" kopš 2013.gada, kad sportists atpūtas laikā cieta smagā negadījumā.

Tiesa, kā vēlāk izrādījās, konkrētais raksts tapis ar mākslīgā intelekta palīdzību. Pats medijs to norādījis raksta pamattekstā.

Medija publikācijā norādīts, ka tajā ir atbildes jautājumiem, uz kuriem atbildes sabiedrība vēlējusies iegūt jau sen. Ar mākslīgā intelekta palīdzību publikācijā sniegtas atbildes gan par sportista veselības stāvokli, gan ģimeni un nākotni.

Jau vēstīts, ka pēc 2013.gadā notikušā negadījuma sabiedrībai sniegta ļoti skopa informācija par F1 leģendas veselības stāvokli. Zināms, ka viņš uzturas ģimenes īpašumā Šveicē, kur par viņu rūpējas gan ģimene, gan medicīnas personāls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas