Kaimiņi stāsta par iespējamo slepkavu, kuru tagad meklē visā Latvijā

tautaruna.lv 20.aprīlis 2023, 12:15
 
Valsts policija
Valsts policija par smaga nozieguma izdarīšanu izsludinājusi meklēšanā Leonu Rusiņu. Kā vēlāk atklājās, vīrietis nogalināja savu bijušo dzīvesbiedri dēla klātbūtnē un notikuma vietu pameta. Raidījums “Degpunktā” pabija Jēkabpilī un skaidroja, kā vīrietis, kas raksturots kā gādīgs ģimenes galva, dažu gadu laikā kļuva par rūdītu varmāku.

Leons Rusiņš sava bērna māti nogalināja dienu pēc savas 53. dzimšanas dienas. Likumsargi neatklāj, kā tieši noziegums tika pastrādāts, bet Jēkabpilī cilvēki runā, ka sieviete kopā ar māti un bērnudārza vecuma dēlu svētdien devās uz kapiem. Uz nomaļa ceļa vīrietis ģimeni apturēja un, iespējams, ar cirvi nāvējoši savainoja savu upuri bērna acu priekšā. Cieta arī sievietes māte, kura šobrīd atrodas slimnīcā. Cik nopietnas traumas sirmgalve guva, nav zināms.

Pirms sieviete nolēma šķirties, Leons mitinājās konkrētajā mājā un kaimiņi vīrieti ļoti labi atceras.

Kaimiņiene pauž neticību notikušajam. Likās normāls vīrietis, taču, kad pāris izšķīrās, vīrietis sāka rīkoties dīvaini. Pēdējā gadā sieviete uzlika kameru un brīdināja kaimiņus, ka tāda izvietota. Bija situācijas, kad vīrietis izsitis nogalinātajai sievietei logus. Tad visādus uzrakstus atstājis mājā.

Vietējie dzirdējuši stāstus par videokameru, kuru vīrietis uzstādījis automašīnā, kas novietota mājas pagalmā iepretim kāpņutelpas durvīm. To, vai konkrētais spēkrats patiešām pieder Leonam, policisti nedz apstiprina, nedz noliedz.

"“Es dzirdēju, ka viņš visu laiku kliedz, ka viņam neļauj ar bērnu tikties. Vēl bija, ka viņš te ap māju bildēja, vai viņa bērnu ved uz bērnudārzu. Es tikai no attāluma redzēju. Viņam bija aizliegts būt te tuvāk par desmit metriem, tad viņš tur uz soliņa sēdēja, tuvumā nenāca. Bet, kad te dzīvoja, es pat nezinu, tik labi ar bērnu satika, staigāja te pa āru. Problēmas sākās, kad viņi izšķīrās," saka kaimiņiene.

Likumsargi ziņo, ka šobrīd notiek aktīva Leona meklēšana un izskatīti dažādi bēgšanas un slēpšanās scenāriji. Tiek pieļauta arī iespējamība, ka vīrietis izdarījis pašnāvību. Tā kā upure un viņas tuvākie cilvēki no Leona jau ilgstoši saņēma draudus, pret vīrieti bija uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi un kriminālprocesi. Viņš bija izsludināts meklēšanā jau kopš pagājušā rudens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas