Rīdzinieki neizpratnē par policijas sodiem

tautaruna.lv 20.aprīlis 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdzinieki no Vecmīlgrāvja apkaimes neizpratnē, kāpēc Rīgas pašvaldības policija (RPP) soda autovadītājus par automašīnu novietošanu uz asfaltēta laukuma starp daudzdzīvokļu mājām. Pēc šoferu domām, tas ir automašīnu stāvlaukums, kārtībsargi gan to sauc par ietvi, uz kuras nedrīkst novietot spēkratus, vēsta "Bez Tabu".
Vecmīlgrāvja apkaimes iedzīvotāji autostāvvietu “bada” apstākļos labprāt novieto spēkratus uz noasfaltēta laukuma pie Edžiņa gatves 9. nama. Daļa autovadītāju stāsta, ka nesen RPP ieradās un “aplaimoja” ar soda kvītīm par automašīnu novietošanu uz šā laukuma.

Gan sodītie, gan citi apkaimē dzīvojošie autovadītāji, kuri pagaidām izsprukuši no soda, stāstīja, ka šis laukums gadiem ilgi izmantots kā vieta, kur novietot automašīnas. Pēc iedzīvotāju domām, par to, ka tur drīkst atstāt spēkratus, liecina slīpās apmales, kas, viņuprāt, tādas ierīkotas, lai atvieglotu uzbraukšanu uz laukuma un nobraukšanu no tā.

Rīgas kārtībsargi gan šo laukumu sauc par ietvi, pa kuru nedrīkst pārvietoties ar automašīnu. Par to, ka tā ir ietve, liecina tas, ka noasfaltētā teritorija atdalīta no blakus esošās brauktuves (ir augstāk par brauktuvi), un slīpās apmales vien nedod atļauju uzbraukt ar automašīnu, norādīja RPP.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas