"Debīlīķu festivāls turpinās!" Hermanis asi izsakās par notikumiem filmu nozarē

tautaruna.lv 11.aprīlis 2023, 18:01
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Jaunā Rīgas teātra (JRT) režisors Alvis Hermanis sociālajā tīklā facebook publicējis viedokli, kurā asi izteicies par pēdējā laika notikumiem filmu nozarē.
"Vakar noskatījos svaigu filmu "The Whale", par kuru aktierim Brendan Fraser tika nupat iedots Oskars, kuru tagad izrādās taisās atņemt. Filmai ir ļoti mūsdienīgs un populārs vēstījums: ja ar tevi kaut kas nav kārtībā un dzīvē neiet, tad vainīgs pie tā noteikti ir kāds cits un nevis tu pats, un vispār nekas nav labāk kā būt par upuri uz šīs pasaules. Jo tas ir tik cilvēcīgi, aizkustinoši un skaisti. Un, vispār, paraudāsim visi kopā," sociālajā tīklā facebook raksta A.Hermanis.

"Taču filma ar savu patosu nu paslīdēja uz tās pašas banāna mizas. Jo tagad izrādās, ka pēc jaunākajiem politkorektuma standartiem, resnus cilvēkus drīkst spēlēt tikai resni aktieri (filmas varonim ir 250kg, ja kas). Tāpat kā gejus turpmāk drīkst tēlot tikai geju aktieri, transpersonas tikai transaktieri, krāsainos tikai krāsainie utml. Otrā virzienā gan tas nedarbojas, cik saprotu. Jo melnādainie drīkst spēlēt angļu aristokrātus Šekspīra lugās un, piemēram, geju aktieri drīkst tēlot heteroļaužus. Jaunie likumi attiecas arī uz režisoriem. Skaļākais piemērs, kad manam kolēģim un paziņam, pasaulslavenam režisoram Robert Lepage Kanādā aizliedza iestudēt izrādi par Kanādas indiāņiem, jo to drīkstot režisēt tikai paši indiāņu izcelsmes režisori," notikumus izklāsta JRT režisors.

"Vispār aktiermākslas pamatā ir ideja par transformēšanos - tēlot un izlikties par kādu, kas neesi tu pats. Ar interesi sekosim notikumu tālākai attīstībai politkorektuma entuziastu nometnē. Debīliķu festivāls turpinās. Ļoti iespējams, ka tuvā nākotnē uz nacistu lomām Spīlberga filmās tiks aicināti tikai aktieri nacisti, piemēram," savas pārdomas neslēpj A.Hermanis.

Jau vēstīts, ka "labākā aktiera" balva "Oskara ceremonijā" tikusi 54 gadus vecajam Brendanam Freizeram, kurš bija filmas "The Whale" galvenais aktieris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:28

Jaunākās diskusijas