Vai Mārupe kļūs par Rīgas mikrorajonu? "Rokas nost no Mārupes!"

tautaruna.lv 11.aprīlis 2023, 19:30
 
Kaspars Krafts/f64
"Twitter" diskutē par Mārupi: vai pilsētas statuss ir tai piemērots? Varbūt faktiski Mārupe ir Rīgas mikrorajons?

"Twitter" ievietots ieraksts: "Virstošais viedoklis: "Mārupei" nav pamatots iemesls eksistēt atsevišķi no Rīgas. Tā ir amorfa vienība bez centra, nemanāmi saplūstot ar Rīgas ielām. Tā ir pilnīgi atkarīga no Rīgas un eksistē tikai kā suburbija kas nemaksā nodokļus Rīgas kasei, bet izmanto visus Rīgas labumus"

Komentētāji nav vienisprātis ar viedokļa paudēju: "Tā turpinot drīz Zilupe būs Rīgas piepilsēta! Nē, lielas pilsētas kā Rīga ir jāsadala vairākās mazākās pašvaldībās un tikai tās iedzīvotājiem jālemj kā tur dzīvot un saimniekot!"

"Rīgai vajag nevis pievienot vairāk teritorijas, bet drīzāk atbrīvoties no daļas savas teritorijas. Rīgai jau tagad ir trīs reizes vairāk teritorijas nekā Barselonai vai Parīzei."

"Ģeogrāfiski jā, bet tā kā "Rīga" nespēj apsaimniekot ne ielas ne radīt vidi iedzīvotājiem, tad labāk ne. Rīgas mikrorajoniem derētu sākt atteikties no kaklakungiem un veidot pilsētas. Un pašiem apsaimniekot."

Ir arī pretēji viedokļi: "Pilnīgi manas domas. Starp Mārupi un Rīgu nav nekādas robežas, viens masīvs. Vienīgā daļa, kas ir nostatus ir Skulte un Jaunmārupe. Novadu reforma uztaisīja kaut kādu kropļojumu. Pievienojot Mārupei Babītes novadu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas