Komentē eksperts: Vai Putins taisās bēgt uz Latīņameriku?

tautaruna.lv 12.decembris 2022, 18:30
 
Reuters/SCANPIX/LETA
Aizvadītajā nedēļā vairākos medijos parādījās ziņa, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins noteiktu apstākļu gadījumā varētu bēgt uz Latīņameriku. Cik šāda versija ir reāla, TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidrojis NBS majors, Zemessardzes štāba priekšnieks Jānis Slaidiņš.
"Mēs zinām, ka arī pēc II Pasaules kara daudzi nacistiskās Vācijas darboņi atrada patvērumu Latīņamerikā. Jā, Ķīnai viņš diez vai būs vajadzīgs - neveiksminieks, kurš ir zaudējis karu. Tātad vienīgi paliek vai nu Āfrikas valstis, ar kurām viņš šobrīd uztur arvien ciešākus kontakus - Eritreja utt. Paliek, protams, arī šī Latīņamerika," uzsver eksperts.

Viņš gan arī norāda, ka ir pāragri runāt par to. "Pašlaik nav nekādas indikācijas, ka Krievijā šie te cilvēki varētu ņemt valsti rokās, iet dauzīt Kremļa mūrus. Nu nebūs tik ātri tas," norāda J.Slaidiņš.

Vēstot par kara gaitu Ukrainā, ziņu aģentūra LETA norādījusi, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 94 140 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 380 iebrucēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:27

Jaunākās diskusijas