Rīdziniekus pārsteidz kāda vārna, kas veic trikus

tautaruna.lv 12.decembris 2022, 1:00
 
Kaspars Krafts/F64
Nesen kāda vārna Rīgā ir spējusi pārsteigt ar savu uzvedību – iedzīvotāji ir neizpratnē, kāpēc vārna bez redzama iemesla karājas ar galvu uz leju. TV3 raidījums “900 sekundes” pēc atbildes vērsās pie ornitologiem.

Sociālajos tīklos pieejamie attēli ir radījuši daudz jautājumu. Vārna vingro, meditē, žāvējas, tēlo sikspārni un skaita cilvēkus, sociālo tīklu lietotāji komentāros izsaka savus minējumus. Skaidrs, ka šāda karāšanās pārsteidz daudzus, jo nav īsti izprotams iemesls šādai uzvedībai.

Ornitologs Kārlis Millers skaidro, ka vārnas dažkārt var uzvesties ne mazāk dīvaini kā cilvēki. Brīžos, kad vēders pilns un noskaņojums ir labs, vārnas mēdz uzjautrināties.

Fotogrāfiju autore, kāda rīdziniece attēlu aprakstā pieminējusi, ka vārna ir karājusies visai ilgu laiku. Izskatās, ka tieši tāpēc ir izdevies uzņemt vairākus attēlus ar vārnu, kura karājas ar galvu uz leju.

“Tā izklaidē sevi un, iespējams, ka rāda priekšnesumu kādam, kam grib iepatikties,” saka Millers.

Putnu pazinējs Vilnis Skuja zina teikt, ka vārnas izklaidējoties atbrīvojas no stresa. Viņas dzīvo pilsētā un lielos baros, tāpēc dažkārt ir jāatbrīvojas no satraukumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:31

Jaunākās diskusijas