Reāli stāsti: Latvijas iedzīvotāji atklāj, kā valsts viņiem palīdz finansiāli

tautaruna.lv 12.decembris 2022, 10:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji dalījušies ar vairākiem stāstiem nevis par to, cik atkal un atkal grūta ir dzīve Latvijā, bet par to, kā valsts palīdz kompensēt summas, kas jāmaksā par medikamentiem.
Diskusiju sāka kāda Latvijas iedzīvotāja, kas atklāja: "Bez valsts kompensācijas zāles mēnesim maksātu 169,28 euro. Tas tā - informācijai. Ar valsts kompensāciju - 2,20 euro. Reizēm esmu ļoti pateicīga, ka dzīvoju tieši Latvijā."

Ar līdzīgiem stāstiem dalījās arī citi Twitter lietotāji.

"Arī mana pateicība valstij, jo 5470 eur ik mēnesi es nevarētu samaksāt."

"Mūsu mammīte jau 3 gadus sadzīvo ar onko diagnozi. Katru mēnesi vedu viņai opiātu plāksterus u.c. pretsāpju zāles. Visas pretsāpju zāles ir 100% kompensējamās. Tāpēc vienmēr aptiekā, paskatoties čekā, klusi pasaku paldies savai valstij."

"Man arī! Bez valsts atbalsta, apmēram 100 € mēnesī, ar valsts atbalstu 2.20."

"Man ar kompensāciju arī ļooooti lētāk un katru dienu par to esmu pateicīga."

Nesen vēstījām, ka, lai gan valsts kompensējamo inovatīvo medikamentu skaits Latvijā pēdējo piecu gadu laikā ir pieaudzis četras reizes, to pieejamība joprojām ir ierobežota, norāda Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācija (SIFFA).

Asociācijas un pētījumu centra "IQVIA" apkopotie dati par valsts apmaksāto inovatīvo medikamentu skaitu Baltijas valstīs no 2018. līdz 2022.gadam liecina, pēdējo piecu gadu laikā būtiski audzis inovatīvo medikamentu skaits Latvijā. Vēl 2018.gadā Latvijā bija pieejams 31 inovatīvais medikaments, taču 2022.gadā - 99.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:02

Jaunākās diskusijas