Mātes cietsirdīgās izturēšanās dēļ bērns kļūst par invalīdu

tautaruna.lv 12.decembris 2022, 5:00
 
pexels.com
Cietsirdīga izturēšanās pret līdzcilvēkiem mūsdienās diemžēl nav nekāds retums. Lielbritānijā, kādas mātes nežēlīgā izturēšanās pret savu jaundzimušo, bērnam radījusi nopietnas veselības problēmas visa mūža garumā, vēsta "The Sun".

Džodijas Simpsones un viņas drauga Entonija Smita pirms teju astoņiem gadiem paveiktā vardarbība pret savu bērnu atstājusi neizdzēšamas rētas mazā zēna veselībā.

Būdams vien sešas nedēļas vecs, zēns piedzīvoja vārdiem neaprakstāmas šausmas.

Tonijam šobrīd ir astoņi gadi un savas mātes cietsirdīgās izturēšanās dēļ ārstiem nācās amputēt abas viņa kājas līdz ceļgaliem.

Kā izrādās, tad pirms teju astoņiem gadiem, kad Tonijs bija vien 41 dienu vecs, viņš piedzīvoja vairākus uzbrukumus no saviem tuvākajiem cilvēkiem. Gūstot vairākus teju nāvējošus ievainojumus, bērna māte atteicās viņu nogādāt slimnīcā, lai zīdainis varētu saņemt palīdzību. Māte desmit dienas lika mazulim ciest līdz beidzot devās pēc palīdzības uz slimnīcu. Ārsti konstatēja zīdainim vairāku orgānu mazspēju, sepsi, toksiskā šoka sindromu un abu augšstilbu, apakšstilbu, potīšu, kāju pirkstu un īkšķu lūzumus.

Par laimi Tonijs četru mēnešu vecumā ieguva divus mīlošus audžuvecākus, Paulu un Marku, kas par viņu rūpējas pēc labākas sirdsapziņas. Lai varētu izārstēt bērna traumas, pāris savāca ziedojumos vairāk nekā 1,7 miljonus mārciņu, kā rezultātā tika izglābta bērna dzīvība.

Par cietsirdīgo izturēšanos pret bērnu māte un viņas draugs tika notiesāti uz 10 gadiem cietumā. Mainoties lietas apstākļiem viņi, iespējams, tiks priekšlaicīgi atbrīvoti. Šobrīd Lielbritānijas Augstākā tiesa izskata prasību par to, lai pāris tiktu priekšlaicīgi atbrīvots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas