Prognoze: kādus pārsteigumus nesīs laikapstākļi Ziemassvētku nedēļā

tautaruna.lv 12.decembris 2022, 14:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Straujiem soļiem tuvojas gada sirsnīgākie svētki. Lai gan ziema mūs šogad lutina ar sniegu un gadalaikam atbilstošiem laikapstākļiem, tomēr jautājums, vai šādi laikapstākļi gaidāmi arī Ziemassvētkos, joprojām ir aktuāls.
"Jaunākās prognozes Ziemassvētku nedēļai arvien vairāk sliecas par labu atkusnim, bet vēl nevar neko droši prognozēt. Ilgtermiņa prognozes, ka ziema kopumā gaidāma siltāka par normu, nav mainījušās," mikroblogošanas vietnē twitter informē meteorologs Jānis Trallis.

Atgādinām, ka līdzīgas prognozes izteicis arī laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs. "Decembra vidū, mēness fāzēm mainoties, sals mazināsies un laikā ap ziemas saulgriežiem (21. decembris) varam sagaidīt arī atkusni. Pieaugs nokrišņu varbūtība, un sniegam pievienosies slapjš sniegs, tuvāk jūrai arī lietus. Iespējams arī sasalstošs lietus un atkala. Mēneša otrajā pusē laikapstākļi mainīgi. Neliels sals naktīs un temperatūra dienas laikā tuvu 0 grādiem. Dažādi nokrišņi. Vējains. Ziemassvētku laikā neliels atkusnis, sniegs, slapjš sniegs, Latvijas rietumos arī lietus. Temperatūra šajā laikā robežās no mīnus 5 līdz plus 3 grādi," teikts V.Bukša publicētajā ierakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas