Puče dalās viedoklī par Kairiša izteikumiem par Latgali

tautaruna.lv 11.oktobris 2022, 19:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļā, viesojoties LTV raidījumā "Rīta Panorāma" režisors Viesturs Kairišs izteicās par Latgali norādot, "ka mēs esam Latgali pametuši, mēs esam viņu vienkārši atdevuši Krievijai, atdevuši krieviem un tas ir valsts politikas pamatā." Tiesa, viedoklis par šiem V.Kairiša izteikumiem ir arī žurnālistam Armandam Pučem.
"Es Viesturam uzdotu jautājumu - Viestur, pirms četriem gadiem Tu teici, ka JKP ir tā lieta, kas ir jāatbalsta. Ja es esmu tāds cilvēks, kas ar pavērtu muti skatos Kairišā un domātu, jāseko viņam līdzi, es gaidītu nevis šādu teikumu, bet Viesturs Kairišs arī pirms četriem gadiem aicināja izdarīt izvēles. Tagad ir pagājuši četri gadi, un tā izvēle aizšāva garām šoreiz," komentējot V.Kairiša izteikumus, TV24 raidījumā "Preses klubs" savu viedokli skaidro žurnālists A. Puče.
"Viestur, paanalizē mazliet to, kas notika ar šo procesu, ko tu pirms četriem gadiem aizstāvēji. Paanalizē, kas tur notika. Tas ir tas intelektuālais pienesums no radošās puses. Jo citādi, es domāju, ka ir ļoti labi, ka Saeimā nav iekļuvuši tik daudzi mūziķi, sportisti. Ko viņi var iedot? Jānolaiž rokas. Ir svarīgi, lai mums būtu radošās personības Saeimā, bet lai viņām būtu uzņēmējdarbības piegarša," norāda žurnālists.
"Viestur, brauc uz Latgali, taisi teātri, taisi filmas. Es zinu, ka viņš to dara. Simtgades ietvaros ļoti daudz un dāsni tika apdāvināti simtiem cilvēki, kas veidoja dažādus projektus. Latvijas valsts tajā piedalījās, bet tā ir dotācija. Tad, kad Viesturam pašam būtu jāuztaisa komercija ar kaut ko, tad viņš saprastu, kāpēc Latgalē ir tāds stāvoklis. Kāpēc darbaspēku ir grūti atrast. Kāpēc šie projekti kopā ar "Konservatīvajiem" neizdevās? Es labprāt dzirdētu to. Man patiešām atmiņā ir tas, cik ļoti viņš aizstāvēja demokrātijas un tiesiskuma kārti saistībā ar JKP. Tagad es gribētu dzirdēt nevis stāstu, ka esam atkal kaut ko atdevuši Krievijai Latgales personā, nē, kas notika ar valsti iepriekšējos četros gados. Tas ir tas pienesums. Jo lozungus jau mētā visi. Par to nav jautājumu, " raidījuma savu nostāju skaidro A.Puče.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas