Galkinam grib atņemt bērnu aprūpes tiesības

tautaruna.lv 11.oktobris 2022, 12:15
 
Tass/Scanpix/LETA
Maskavas apgabala prokuratūra, kas saņēmusi sūdzību pret Krievijas humoristu Maksimu Galkinu, veic izmeklēšanu par 9 gadus vecās Lizas un Harija Galkinu tiesību pārkāpumiem. Iesniedzējs uzskata, ka mākslinieks var nodarīt "garīgu kaitējumu" bērniem, un pieprasa viņam atņemt tiesības uz paternitāti. Iemesli ir mākslinieka "nepareizā" orientācija un viņa izteikumi par karu Ukrainā.

Pazīstamais krievu humorists, kurš aktīvi kritizē Vladimira Putina režīmu, Krievijā tika pasludināts par "ārvalstu aģentu" un bija spiests pamest valsti, lai izvairītos no turpmākām represijām. Tagad kļuvis zināms, ka mākslinieka nepatikšanas ar to var nebeigties.

Maskavas apgabala prokuratūra reģistrējusi sūdzību, kurā Maksimam Galkinam ierosināts atņemt vecāku tiesības, raksta Focus ar atsauci uz Krievijas Federālo ziņu aģentūru.

Iesniedzējs, advokāts Jaroslavs Mihailovs, vērsās Maskavas apgabala prokuratūrā ar lūgumu veikt izmeklēšanu par nepilngadīgo tiesību pārkāpumiem. Mihailovs uzskata, ka tēva uzvedība negatīvi ietekmē bērnus, viņu garīgo un fizisko veselību.

Advokāts Jaroslavs Mihailovs jau ir pazīstams ar vairākām skaļām lietām, raksta Izvestija. Piemēram, advokāts Mihailovs vērsās prokuratūrā ar prasību pārbaudīt Helovīna svinēšanas likumību Krievijā un iebilda pret Apple emocijzīmju komplektu - viņaprāt, "ābolu" emocijzīmes veicina netradicionālas attiecības. Tomēr "Roskomnadzor" neatklāja nekādu "bīstamu propagandu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas