Jaunākās prognozes: cik barga ziema gaidāma Eiropā

tautaruna.lv 11.oktobris 2022, 14:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Milzīgie apkures rēķini un citas izmaksas, kas krietni pieaugušas pēdējo mēnešu laikā, pamatoti raisa jautājumus par to, cik barga ziema laikapstākļu ziņā gaidāma Eiropā. Jaunākās prognozes par iespējamiem laikapstākļiem pēdējās nedēļas laikā izteicis Eiropas Vidējā termiņa laika prognožu centrs.
Lai gan speciālisti norāda, ka arī oktobrī vēl ir pāragri izteikt ilgtermiņa prognozes par gaidāmajiem laikapstākļiem novembrī un decembrī, aptuvenās aplēses liecina, ka šī ziema varētu būt auksta, sausa un vējaina.

Šādus laikapstākļus, galvenokārt, noteiktu zemāka temperatūra Klusajā okeānā, atsaucoties uz speciālistu teiktu, raksta "The Guardian".

Karlo Buontempo, Kopernika klimata pārmaiņu dienesta vadītājs skaidro, ka jārēķinās, ka šī ziema varētu sākties ar zemāku temperatūru nekā ierasts.

Portāls "tautaruna.lv" jau vēstīja, ka, piemēram, meteorologs J.Trallis mikroblogošanas vietnē twitter norādījis, ka šobrīd neviens nezina, kāda būs ziema. "Lielākā daļa sezonālo prognožu rāda, ka vidējā gaisa temperatūra ziemā gaidāma virs normas, bet šādas prognozes ir gandrīz pirms katras ziemas un tās īsti neparāda aukstuma viļņu risku, jo pat siltās ziemās parasti ir aukstuma periodi," raksta meteorologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas