Valdi Melderi sadusmo dzirdētais Latvijā par ukraiņu bēgļiem

tautaruna.lv 31.marts 2022, 2:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
TV un radio personība Valdis Melderis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar novērojumiem, kas attiecas uz bēgļiem no Ukrainas, kas ieradušies Latvijā.

V. Melderis neslēpj sašutumu par dzirdētajiem un lasītajiem apgalvojumiem, kas izriet no bēgļu iespējām parūpēties par sevi Latvijā.

"Arvien biežāk nākas dzirdēt un lasīt ko šādu: "Ir arī tādi bēgļi, kuri paši maksā par viesnīcu, par dzīvokli, paši var nopirkt pārtiku un mēbeles. Vai tad tie ir bēgļi?!" Kas tā par loģiku?" - neizpratnē ir V. Melderis.

Ar līdzīgu attieksmi saskārušies arī citi soctīklu lietotāji, kuri savu pieredzi atklāj komentāros pie ieraksta.

"Mhm, pilns Facebook ar “paskatieties, kāda kruta mašīna ar Ukrainas nr”. Tā it kā Ukrainā dzīvo tikai nabadzīgi cilvēki. Vai, ja esi bagāts, tad tev točna nav jābēg. Saplīst smadzene," pauž komentāra autors.

"Šādu tekstu dzirdēju no savas labākās draudzenes un vienkārši biju uz pakaļas. Paprasīju - a ja es došos ar savu auto (nu nav man opelis 89) bēgļu gaitās? Es drīkstēšu? Tāds wtf! Tāds WTF!" - atklāj komentētāja.

"Ak, Die's tē's.... Nu, kur tik aprobežoti ļaudis?! Ja mēs bēgtu no kara mūsu valstī, visticamāk, lielai daļai no mums arī būtu savs auto, kāds iekrāts naudas strēķītis, labi apavi, labi ģērbti bērni. Bet tas nekādi nemainītu faktu, ka mēs glābjam savas un savu bērnu dzīvības," pauž komentāra autore.

"nu lielai daļai "bēglis" asociējās ar k kādu sīrieti kuram nekā nav izņemot labu viedtālruni un kurš neko negrib darīt," sevina komentētājs.

"Kā, vai tad čemodāns ar dolāriem neatvaira lodes?" - ironizē komentāra autore.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību bijusi nepieciešama 5098 personām, 6359 Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina Iekšlitu ministrijas informācija.

Rīgā izmitināšana bijusi nepieciešama 1023 personām. Pašvaldības patlaban var izmitināt un paēdināt 6238 cilvēkus.

Lielākā daļa ukraiņu bēgļu ir sievietes un bērni. Daļa no Ukrainas atbraukušo paliek pie radiem, draugiem vai paziņām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:41

Jaunākās diskusijas