Kāpēc Latvijas iedzīvotāji raud, Rīgā ieraugot mašīnas no Ukrainas?

tautaruna.lv 31.marts 2022, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Vairāki mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji publicējuši fotogrāfijas, kurās redzamie skati likuši raudāt.

Twitter lietotāji publicējuši fotogrāfijas, kurās redzamas automašīnas ar Ukrainas numuriem. Uz auto logiem ir uzraksts "Bērni".

"Braucot pa šoseju, pabraucu garām mašīnai ar Ukrainas numuriem un logā ielīmētu A4 lapu ar uzrakstu “Дети”. Esmu emocionāla būtne, bet nevarēju iedomāties, ka šis skats man paraus asaru slūžas vaļā sekundes laikā."

"Līdz šim turējos, jo karš ir un paliek karš, taču šodien pats ieraudzīju kā ukraiņi ar bērniem bēg no kara. Momentāli un nekontrolēti acis nonāca slapjā vietā!"

Tikmēr, kā ziņots, Nepilnu piecu nedēļu laikā, kopš Krievija sāka karu Ukrainā, bēgļu gaitās devušies vairāk nekā četri miljoni Ukrainas iedzīvotāju, paziņojis ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.

ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR dati liecina, ka Ukrainu pametuši 4 019 287 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 2,3 miljoni devušies uz Poliju.

Tikmēr Latvijā kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību bijusi nepieciešama 6663 personām, bet 9706 Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) informācija.

Rīgā izmitināšana bijusi nepieciešama 1431 personai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas