Busuļa profilu soctīklos "apsēduši" Kremļa "troļļi"

tautaruna.lv 31.marts 2022, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Mūziķis Intars Busulis savos sociālos tīklos aktīvi komunicē par karu Ukrainā un iestājas pret Putina organizētajām zvērībām. Atsevišķi video skatīti pat divdesmitpiecus tūkstošus reižu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tematiskās video uzrunas mūziķis ierunā krievu valodā.

Kāds vēstījums izpelnījies 542 komentārus, starp tiem lasāmi arī šādi vēstījumu: ”Uz priekšu Krievija! Krievija ir spēcīgākā, visi nacisti visur tiks uzvarēti!” Kāda Irina raksta šādi: ”Piever muti. Nebāzies klāt Krievijai, Maskavai. Putins ir mūsu prezidents - labākais. Turpretī jūs soļojat kopā ar esesiešiem.” Vēl kāds komentētājs turpina: ”Ko vēl negribēsi? Turpmāk vari dziedāt tādiem, kuri ir pārdevušies. Krievijā vairs nedziedāsi, tas ir simtprocentīgi.”

Intars komentārus nedzēšot un regulāri aplūko nejaukāko komentāru autorus.

"No “troļļu” fermas varbūt ir kādi desmit lietotāji, katrs apkalpo kādus trīs kontus. Esmu izpētījis tos komentētājus. Apskatos, kurš ir tāds zvērīgākais komentētājs. Tam ir maz ierakstu, maz sekotāju, pats seko labi, ja piecpadsmit, divdesmit cilvēkiem. Tas jau vien nozīmē, ka ar to kontu kaut kas nav kārtībā. Pēc laika redzu, ka šie profili pazūd," pauž Busulis.

"Ja mēs paskatāmies kopumā uz Krievijas kara darbību, tur vairs nerunā par naudu, tā ir nebūtiska. Likmes ir tik augstas, ka jāizmanto pilnīgi visi instrumenti, kas kastītē pieejami. Ja ir gadiem ilgi audzēta “troļļu” ferma, tai tagad ir jāstrādā," situāciju komentē sabiedrisko attiecību kompānijas līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas