30 cm dziļš sniegs? Pārsteidz prognoze nākamajai nedēļai

tautaruna.lv 31.marts 2022, 13:47
 
Kaspars Krafts/F64
Meterologs Jānis Trallis dalījies ar pirmajām prognozēm laikapstākļiem gaidāmajai nedēļai.

Kā mikroblogošanas vietnē Twitter atklāj meteorologs, nākamnedēļ Latvijā gaidāmi lielākie nokrišņi kopš februāra - gan lietus, gan sniegs.

"GFS [Global Forecast System/Globālā prognožu sistēma - red. piez.] nākamsestdien Kurzemē prognozē pat 30 cm dziļu sniegu, bet šādas prognozes, protams, nevajag uztvert burtiski, jo tik tālu uz priekšu nav iespējams paredzēt, kur un kā virzīsies cikloni," ziņo meteorologs.

Viņš dalījies arī ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra (ECMWF) prognozēto sniega segas biezumu nākamtrešdien un svētdien, kas valsts lielākajā daļā būšot vismaz 10 centimetri.

Jau vēstīts, ka aprīlis Latvijā sāksies ar vēsu un sausu laiku. Mēneša pirmajā pusē gaisa temperatūra paaugstināsies lēni, brīžiem gaidāms gan lietus, gan sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi. Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem aukstākais laiks aprīlī Latvijā gaidāms mēneša sākumā, kad vidējā temperatūra saglabāsies vairākus grādus zem normas. Mēneša vidū gaisa temperatūra prognozēta vairs tikai nedaudz zem daudzu gadu vidējā rādītāja, mēneša beigās - atbilstoša klimatiskajai normai. Nokrišņu daudzums visa mēneša gaitā varētu būt normas robežās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas