Par padošanos Ukrainai Krievijas karavīram dos 10 000 dolāru un iespēju mainīt pilsonību

tautaruna.lv 31.marts 2022, 4:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Krievijas tanka vadītājs, kura līdzgaitnieki aizbēga, nolēma kopā ar tanku padoties Ukrainas specvienībām.

Portāls fakty.ua raksta, ka par šo gadījumu runājis Ukrainas Nākotnes institūta (UIF) izpilddirektors Viktors Andrusivs. "Pirms dažām dienām rakstīju, ka ir ziņas, kas skaidri parāda Krievijas armijas sabrukumu. Tagad es varu pateikt. Es gribēju jums parādīt video, bet komandieri lūdza to nedarīt. Krievu karavīrs mums par atlīdzību nodeva tanku!" viņš raksta savā lapā sociālajos tīklos.

Pēc viņa teiktā, policija apzināja krievu izmantotos Ukrainas tālruņu numurus, un sāka aktīvi sūtīt SMS ar padošanās nosacījumiem. “Miša” atbildēja uz vienu no ziņām, par viņu tika ziņots Ukrainas Aizsardzības ministrijas galvenajam izlūkošanas departamentam. Izlūki noteica tikšanās vietu, un viņš piebrauca.

“No drona viņi pārliecinājās, ka viņš ir viens. Pēc tam specvienības viņu aizturēja. Izrādījās, ka viņš vienīgais palicis no tanka apkalpes, pārējie aizbēguši mājās. Viņš neredzēja jēgu cīnīties. Viņš nevarēja atgriezties mājās, jo komandieris teica, ka tiks nošauts un norakstīts kā kara zaudējumi. Miša pastāstīja, ka pārtikas praktiski nav palicis, karaspēka vadība un kontrole bija haotiska un tās praktiski nebija. Demoralizācija ir kolosāla,” raksta Andrusivs.

Tagad krievu karavīrs uzturas normālos apstākļos, un pēc kara viņš saņems 10 tūkstošus dolāru un iespēju mainīt pilsonību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas