Lato Lapsa izsakās par iespēju, ka Putins varētu tikties ar Zelenski

tautaruna.lv 31.marts 2022, 15:11
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Publicists Lato Lapsa, viesojoties kanāla TV24 Speciālizlaidumā, komentēja iespēju, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu tikties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Kijivā.

"Nē, tas nav iespējams," par izskanējušo informāciju, ka Putins varētu tikties ar Zelenski, saka L. Lapsa. "Putins nebrauks uz Kijivu. Tas ir neiespējami, neiedomājami un absolūti nereāli."

L. Lapsa atzīmē, ka Putins ne tikai "sēž bunkurā un baidās no visa", bet viņam ierasties pilsētā, kuru viņš plānoja ieņemt jau pirms vairāk nekā mēneša, ir "pazemojoši un neiespējami".

Uz to, vai abu prezidentu tikšanās varētu notikt Stambulā, Turcijā, L. Lapsa saka, ka pārskatāmā nākotnē nesaskata iespēju, ka Putins varētu tikties ar Zelenski.

L. Lapsa uzskata, ka Putina lielais mērķis attiecībā pret Ukrainu ir skaidrs pēdējos desmit gadus.

“Tas, ko pēdējos gadus īpaši intensīvi ir klāstījis Putins un, ko mēs esam uztvēruši kā vieglu “ku kū”, bet tas nav viegls “ku kū”, tas ir pilnīgi nopietni - Krievijas prezidenta svēta pārliecība ir, ka Ukraina ir izdomāta nācija, Ukraina ir izdomāta valsts, ja nebūtu Ļeņina muļķīgās idejas, tad nekāda Ukraina nepastāvētu. Pašlaik Ukrainā ir 95% normālu, apstulbinātu krievu, kuriem ir uzkundzējušies 5% tā saucamo “galiciešu””, Putina redzējumu attiecībā uz Ukrainas valsti atklāja publicists.

Publicists vairākkārt raidījumā uzsvēra, ka Putina mazais mērķis ir iznīcināt Ukrainu, jo ukraiņi ir krievi un Ukraina ir mazkrievija, bet atgādināja, ka šis nav vienīgais Putina mērķis. “Putins 20 gadus ir bijis pie varas un viņš mierīgi var nodzīvot vēl 20 gadus, šajos gados mierīgi, labvēlīgā situācijā, var atjaunot Padomju Savienību tās bijušajās robežās - Krievijas impērijas atjaunošana ir Putina lielais mērķis”, savu pārliecību pauda L. Lapsa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas