"Visnegodīgākais nodoklis!" Gobzems šokēts, cik viņam jāmaksā NĪN

tautaruna.lv 6.aprīlis 2022, 0:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Politiķis Aldis Gobzems paudis uzskatu, ka Nekustamā īpašuma nodoklis būtu jāatceļ visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Sociālajā tīklā Facebook viņš uzsver, ka nekustamā īpašuma nodoklis ir visvieglāk administrējamais un visnegodīgākais nodoklis.

"Saņēmu Nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumu šim gadam. Mans īpašums atrodas salīdzinoši sakoptā teritorijā, taču tāpat rodas virkne jautājumu. Par ko? Aptuveni 600 eur gadā. Kas ir ap 50 eur mēnesī. Par to, ka zāli nopļauju pats, apkārtni sakopju kopā ar kaimiņiem utt.

Nekustamā īpašuma nodoklis ir visvieglāk administrējamais un visnegodīgākais nodoklis. Tas ir jāatceļ visiem Latvijas iedzīvotājiem. Daudziem nekustamā īpašuma nodoklis ir ceļš uz īpašuma konfiskāciju, pārdošanu. Šis nodoklis nemotivē labiekārtot un padarīt dargāku katra cilvēka īpašumu. Tas arī nemotivē pašvaldības būt radošām un aktīvām savu teritoriju attīstītājām. Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi ir jānokompensē, par kompensācijas mehānismiem pie tam iespējama diskusija. Bet pats nodoklis ir jāatceļ, jādod cilvēkiem 100 procentīga atlaide. Tas veicinās valsts attīstību. Un es nerunāju par vienīgo mājokli, bet jebkuru īpašumu. Valstī, no kuras katru dienu aizbrauc cilvēki, kura ir pustukša, tas ir vienīgais pareizais ceļš," raksta Gobzems.

Jāpiebilst, ka vēstīts vēl februārī, Saeimā atbalstīti Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, paredzot iespēju pašvaldībām pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) samaksas termiņu līdz 2022.gada beigām, neaprēķinot nokavējuma naudu.

Grozījumi paredz, ka pašvaldībām arī šogad, tāpat kā 2020. un 2021.gadā, būs tiesības noteikt citus NĪN samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku attiecīgā taksācijas gada ietvaros.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:42

Jaunākās diskusijas