Bez smiekliem neiztikt: krievu propagandas murgu īss rezumē

tautaruna.lv 6.aprīlis 2022, 17:30
 
Pixabay
Pēdējā laikā Latvijā pārtraukta jau virknes Krievijas un Baltkrievijas TV kanālu rādīšana. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome uzsver, ka tas darīts, novēršot draudus Latvijas drošībai.

Tiesa, spītējot aizliegumam, piemēram, daudzviet Latgalē iedzīvotāji turpina skatīties Kremļa propagandas kanālus, lietojot neatļautas iekārtas, piemēram, nelegālas satelītantenas, noskaidroja “Bez Tabu”. Tāpat raidījums pārliecinājās, ka nelegālus satelītuztvērējus aizvien var iegādāties pavisam vienkārši.

Kāda facebook lietotāja vārdā Silvija 1.aprīlī atbilstoši joku dienas tradīcijām publicējusi anekdotei līdzīgu pastāstu - ko par Eiropu saka krievu propagandas TV. No vienas puses, lasot šos savārstījumus, nāk smiekli, taču no otras puses - šim visam svēti tic nozombētie un tas vairs vairs smaidu neraisa.

Tātad....

"Ir man tāda slimīga aizraušanās pēdējos vakaros radusies. Skatīties Krievijas ziņu oficiālo 1.kanālu. Klausos un šausminos. Īss konspekts. Eiropa ir uz bada sliekšņa. Tur jau bez 5 minūtēm Pilsoņu karš.
Eiropieši kaujas par eļļas pudelēm. Francijā tūlīt maize būs uz taloniem. Kukulis maizes maksā 8 eiro.
Eiropas zemnieki liela daļa bankrotēs, jo pret Krieviju vērstās sankcijas pavērsušās pret viņiem pašiem. Ukrainas biolaboratorijās jau no februāra sākuma pastiprināti tiek pētīti Sibīrijas mēris, encefalīts un kaut kāds drudzis. Turku bezpilota bairaktari šos vīrusus izplatīs Krievijas teritorijā. Krievija jau gatavo protesta notu ANO. Baidena dēls ir pa tiešo iesaistīts bioieroču ražošanā Ukrainā. Baidena tēvam, kurš jau laiciņu kā miris, aizliegts ierasties Krievijā. Ukraiņi savas valsts teritorijā apšauda paši sevi. Krievija Ukrainā kaut ko glābj, bet nevar saprast ko. Ukrainas neonacistu un banderoviešu armija praktiski iznīcināta, bet krievu armija turpina iznīcināt jau ilgāk kā mēnesi ej nu sazin ko. Noslēgumā. Eiropa lēnām mirs bada nāvē, bet Krievijā viss ir šokolādē. Iekniebiet man, tā ir Krievijas realitāte vai groteska?
P.S. Un ne pušplēsta vārda par šodienas postošo ugunsgrēku naftas bázē Belgorodā Krievijas teritorijā. Varbūt vēl nav pamanījuši?" raksta Silvija.
Ieraksts ātri kļuvis populārs - jautra lasāmviela.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas