Intars Rešetins atklāj, ka pie sevis izmitinājis ukraiņu ģimeni

tautaruna.lv 6.aprīlis 2022, 2:30
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Režisors Intars Rešetins "Twitterī" atklāj, kā Ukrainas bēgļiem, kas dzīvo pie viņa, gājis Ukrainas bēgļu centrā.

Aktieris un režisors Intars Rešetins jau marta mēneša sākumā mikroblogošanas vietnē "Twitter" informēja, ka iesaistījies biedrības "Tavi draugi" organizētajā palīdzības braucienā uz Ukrainu.

Intervijā Latvijas Radio raidījumā "Monopols" Rešetins teicis: "Mēs jau šobrīd karojam pilnīgi visi. Es uzskatu, ka tas jau ir Trešais pasaules karš un nosēdēt mājās dīvānā jeb spiežot "like" vai "share"... Arī informatīvais karš, protams, ir jāuzvar. Bet es esmu darītājs, man patīk praktiskas lietas. Tāpēc arī aizskrēju, karam sākoties, uz Ukrainas robežu aizvest palīdzību no organizācijas "Tavi draugi" un atvedām pirmos ukraiņu bēgļus jau uz Latviju. "

Vienā no pēdējiem ierakstiem Rešetins raksta, ka pie sevis izmitinājis ukraiņu ģimeni un pastāsta arī par ukraiņu reģistrēšanās pieredzi Ukrainas bēgļu centrā.

"Ukraiņu ģimene, kas dzīvo pie manis, ir baigie malači. Šodien izstāvēja visu garo reģistrēšanās rindu. Aizvedu pus 9 no rīta, 17:40 tika pie reģistrēšanās. Viņu kārtas nr.bija 411. Atvedām mājās, piekusuši līdz nemaņai, taču pirmais solis sperts. Tagad būs jāatrod skola, darbs," raksta Rešetins.

Zem Rešetina ieraksta cilvēki atklāj, ka pieredze ar reģisrēšanos ir dažāda.

Ieva: "Rindas virzīšanos var vērot attālināti aplikācijā. Mūsu ukraiņi tā darīja, tomēr ļoti satraucās ka tik nenokavē. Labprātāk atradās centra tuvumā. Nevarējām parliecināt ka paspēsim."

Aija: "Mēs tikām cauri 2h laikā. ;) Šodien. Sveiciens Timuram ar komandu!"

Martins: "Dīvaini. Es ar savu Ukraini aizbraucām plkst. 10:15 un 12:00 bijām jau reģistrējušies. 465 rindas kārtas numurs."

Iluta: "Klau ko darīt situācijā?… paziņas uzņēma ģimenē ukraiņu bēgļus un pēc 2 dienam saprata, ka tie ir īsti putinieši un pat sāk popularizēt savu taisnību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 3

 
Anonīms
 

ILUTA! Pasūtiet vienu māju tālāk šos ''ukraiņu'' bēgļus! Lai tinas uz Krieviju!

6.aprīlis 2022, 11:27 Atbildēt

Tieši tā. Šos ¨bēgļus ´ gaidā Krievijā

7.aprīlis 2022, 13:11 Atbildēt

Ahahaha,man arī piedāvāja caur paziņām-uzzinaja ka ir 4 dzīvokli Kurzemes pusē un pieteicās iemitināt hahoļus-pateicu ,,Tikai par 150 eiro dienā !,,Zinu ka tādu naudu neviens nemaksās,tāpēc labāk lai stāv tukši līdz tūristu sezonai.

9.aprīlis 2022, 21:49 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:02

Jaunākās diskusijas