Sipeniece: Busulis un Prāta vētra bija daļa no Krievijas propagandas

tautaruna.lv 6.aprīlis 2022, 9:20
 
F64
TV un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare, kuras kritiskie izteikumi iepriekš par Intara Busuļa un Prāta vētras draudzību ar Krieviju izraisīja lielu rezonansi sabiedrībā, savas domas šajā jautājumā nav mainījusi, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Piedošanas viņiem nebūs" izdevumā "Privātā Dzīve".
Baiba Sipeniece-Gavare skaidroja, ka 2014. gadā, kad Krievija okupēja Krimu, Donbasu un Luhansku, visa pasaule saprata, ka Krievija ir valsts, no kuras maksimāli jānorobežojas.
Arī Latvija skaidri un gaiši pauda nostāju, kā arī ieviesa sankcijas, bet daži mākslinieki nolēma ignorēt okupācijas faktu.

"Viena lieta ir neuzkrītoši braukāt turpu šurpu, kasīt honorārus pa ballītēm, bet cita lieta būt detaļai jau pavisam bīstamam ierocim - propagandai. Bez šī ieroča karš nevarēja notikt nu nekādi. Strādāju šajā jomā jau 30 gadus, tālab man ir draugi arī Ukrainā un Krievijā. Lūk, krievu kolēģi zināja teikt - ir dota pavēle no augšas, ka izklaides projektos vajag iesaistīt māksliniekus no ārzemēm, īpaši no tām, kuras uzlikušas sankcijas, tādējādi ieņirdzot visiem sejā: "Skat, kā darbojas jūsu sankcijas!" Un tādi mākslinieki atradās, turklāt talantīgi. Apkalpoja uz goda!

Pēc izklaidējošiem un patiešām krāšņiem šoviem galvenajos Krievijas propagandas kanālos nāca īstie gladiatori - solovjovi, kiseļovi, skabajevas -, un visi vienā balsī kliedza, ka sakārtos rēķinus ar Ukrainu, ķersies klāt Baltijas valstīm.

Nu grūti noticēt, ka Intars ar "Prāta vētras" puišiem nebija informēti par šo kanālu saturu," izteicās Baiba, piebilstot, ka tātad viņi bija detaļas ierocim, ko sauc par propagandu.

Kā vēstīts, LTV intervijā radio personība Baiba Sipeniece-Gavare pauda: "Šī ir ļoti liela mācība mums visiem, un šeit es gribu vērsties arī pie saviem kolēģiem, pie šovbiznesa pārstāvjiem, tie, kuri brauca un apkalpoja oligarhus, viņi vairoja šo situāciju, viņi ir līdzvainīgi, un es to jau teicu 2014. gadā, ka nebūs labi, nedrīkst ar ienaidnieku koķetēt, jo, braucot un muzicējot viņu ballītēs, apkalpojot viņus, jūs viņiem devāt sajūtu, ka viņi ir normāli.

Lūk, rezultāts. Un, nevajag, "Prāta vētra", tagad nākt uz koncertu, uz skatuves un izlikties, it kā nekas nebūtu bijis. Jūs esat līdzvainīgi. Intar [Busuli], tu arī esi līdzvainīgs, un visa jūsu apkalpojošā komanda.

Un, lūk, mēs stāvam katastrofas priekšā, tas ir tikai tāpēc, ka jums krekls bija tuvāks par sirdsapziņu. Diemžēl tā ir, un mēs tagad varam tikai lūgt augstākos spēkus, lai mēs izdzīvotu, lai saprāts uzvarētu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas