Bijušais Latvijas radio direktors Dzintris Kolāts atklāti stāsta par savu atkarību

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 18:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Lai atbrīvotos no pārmērīgas dzeršanas, viņš pēdējo 30 gadu laikā izmēģinājis visu ko. Ilgāki skaidrības periodi bijuši divreiz, pirmais uz 10 gadiem, vēsta lsm.lv.

"Ir dažādas ampulas, tad ir tās pūšļotājtantiņas. Jā, ir psihoterapija. Ir anonīmie alkoholiķi… Vēl dažādas metodes - hipnoze, adatas ausīs, lāzers vēnā…" stāstīja Dzintris.

Viņš uzskata, ka problēma nav pašā atkarībā, bet pārspīlētajā kaunā. "Izrunāsies, paliks vieglāk kaut kādā mērā. Atzīt vismaz, ka man ir problēma. Ja tu neatzīsi, tad viss tāpat turpināsies. Žēl tikai, ka nu dažs arī tā līdz sava mūža beigām to neaptver," stāstīja Dzintris.

Viņš atceras kādu notikumu senu notikumu, kura nozīmi novērējis tikai tagad.

"Es jau biju direktors Radio. Es atceros, es baigi apvainojos uz Rubeni Ojāru, kurš tobrīd bija [Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu] padomes priekšsēdētājs un skaļi, visiem dzirdot, man uzbrēca, kad tu vienreiz beigsi dzert?" atcerējās Dzintris.

Ar šodienas acīm viņš uzskata, ka tas bija pareizi - pateikt taisnību acīs. Dzintris vairs nestrādā algotā darbā, ir pašnodarbinātais. Viņš godīgi atzīst, ka pēdējo 10 gadu laikā vienreiz tomēr nenoturējās.

"Jābūt ļoti godīgam, kaut kad vienu reizi pirms diviem gadiem es izdzēru divas pudeles alus. Daudzi domās, nu, muļķības, ko viņš tur runā. Ir nu gan par ko televīzijā stāstīt. Protams, var visādi vērtēt, bet tas bija signāls.


"Nav tas patīkami, ja kaut kur sociālajos tīklos vai kaut kur kāds uzbrēc, bet jāpārdzīvo tas īsais rūgtums un jādzīvo tālāk. Ir bijis tā, kā bijis. Redziet, es esmu to atzinis - vai ir noticis kaut kas briesmīgs?" uzsvēra Dzintris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas