Kādus pārtikas produktus aizliedz ārsts pandēmijas laikā

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 7:00
 
Ilze Zvēra/F64
Dietologs, medicīnas zinātņu doktors Mihails Ginzburgs pastāstīja, kādus pārtikas produktus nevajadzētu lietot uzturā Covid-19 pandēmijas laikā. Viņš par to runāja intervijā Ura.ru.

Ginzburgs nosauca pandēmijas laikā aizliegtos pārtikas produktus: viņš aizliegtajā sarakstā iekļāva ar cukuru bagātu pārtiku, ceptu gaļu un aukstos dzērienus, tostarp piena un skābpiena dzērienus no ledusskapja. Viņš mudināja atteikties no to lietošanas un pievērst uzmanību to īpašībām.

Uztura speciālists ieteica palielināt uzturā D vitamīnu saturošus produktus .Šāda pārtika kopā ar preparātiem ar fitoncīdiem stimulē imunitāti un audu rezistenci.

"Vairāk ar D vitamīnu bagātos pārtikas produktus, kas ir jūras zivis, mencu aknas, olas, piens, bet es tos nosaucu dilstošā secībā," uzsvēra eksperts.

Savukārt endokrinologs, uztura speciālists Aleksejs Kaļinčevs sacīja, ka ar D vitamīnu bagāti pārtikas produkti rada organisma aizsardzību pret Covid-19, kā arī palīdz zaudēt svaru ilgtermiņā. Speciālists uzsvēra, ka tas nav "vienreizējs stāsts". Īstermiņā pārtikai nav nekādas ietekmes," viņš secināja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas