VIDEO: Vējš izbojājis Lietuvas svētku dronu šovu

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 20:30
 
Ekrānuzņēmums
16.februārī, Lietuvas Neatkarības dienā Viļņā norisinājies dronu šovs. Diemžēl dronus virs Ģedimina torņa traucēja stiprās vēja brāzmas, ziņo portāls "Lrytas.lt".
16.februārī, kad Lietuvas iedzīvotāji svin Neatkarības dienu, savu priekšnesumu neveiksmīgi noslēdza Lietuvas karoga krāsās mirdzošie droni.
Dronu šovu noskatīties sapulcējušies cilvēki satraucāš, kad pēc dažām minūtēm tie sāk krist kā zvaigznes no debesīm un lēš, ka daži droni nolaidās tieši Neras upē.

Dronu šovu organizējušās kompānijas "Light a Sky" pārstāvis Vītauts Reiss portālam lrytas.lt skaidroja, ka plānoto izrādi traucējuši laika apstākļi.

«Tā kā laika prognozes bija diezgan neskaidras, tāpēc nebija skaidrs, vai šovs vispār varēs notikt. Vakar tika veikts testa brauciens, tika pieņemts lēmums veikt priekšnesumu,” stāstīja V. Reiss.
Tomēr spēcīgas gaisa brāzmas sacēlās tieši pirms izrādes.
«Diemžēl vēja brāzmas bija pietiekami spēcīgas un pēkšņi pacēlās īsi pēc pulksten 18:30, kad bija jāstartē. Cilvēki vizualizāciju vēroja no dažādiem rakursiem gan no Kempinska, gan Katedrāles laukuma. Visi redzēja vienu un to pašu figūru, formu pavisam savādāk, bet mēs redzējām, ka visas figūras nespēsim izpildīt, jo augošais vējš pēkšņi sāka deformēt figūras. Pieņēmām lēmumu pārtraukt izrādi, devām komandu visiem droniem atgriezties savā starta vietā,” stāsta šova organizators.
Vai daži no bezpilota lidaparātiem patiešām iekrituši Nerā, Reiss sacīja, ka pagaidām nevar komentēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas