Andrejs Ērglis komentē runas par jaunu Covid-19 vilni rudenī

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 12:09
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kardiologs Andrejs Ērglis komentējis infektologa Uga Dumpja un veselības ministra Daniela Pavļuta teikto par jaunu Covid-19 vilni rudenī.

Kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" A. Ērglis pauž, ka, ja jauns vilnis tiešām būšot, viņš cer, ka tas būs omikrona vilnis.

Ārsts atklāj, ka jau šobrīd tiekot sākts gatavot polivalentās vakcīnas, kad viena vakcīna pasargā no vairākiem vīrusa variantiem.

Runājot par vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu, A. Ērglis uzsver, ka nedrīkst jaukt politisku jautājumu ar medicīnisku.

"Sertifikāts vienkārši pasaka, ka tu esi vakcinējies vienu, divas vai trīs reizes. Tā ir politiska lieta, lai mēs faktiski neizplatītu infekciju," pauž ārsts, atzīmējot, ka tam nav nekāda sakara ar saslimstību.

Jau vēstīts, ka infektologs Uga Dumpis LTV1 kanāla ziņu raidījumā "Rīta Panorāma" prognozēja, ka rudenī diezgan droši var gaidīt jaunu Covid-19 vilni, iespējams, sabiedrību apdraudēs kāds jauns šī vīrusa variants, attiecīgi atkal būs ļoti aktuāla vakcinēšanās.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts Eiropas Savienības līmeņa veselības ministru sanāksmē paudis: "Neviens ar drošu pārliecību nevar šobrīd pateikt, kā tieši attīstīsies notikumi. Mums ir jārēķinās, ka rudenī var sekot vēl viens pandēmijas vilnis. Kāds, kāda tipa paveids vai uz kāda paveida bāzes - šobrīd ir neiespējami noteikt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas