Infektoloģe: Ar vīrusu jāsadzīvo gudri

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 15:12
 
pexels.com
Infektoloģe, profesore Angelika Krūmiņa, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" paudusi, ka rudenī varētu būt atkal nākamie vīrusa uzliesmojuma viļņi.

Infektoloģe atzīmē, ka ir jāskatās uz priekšu un šobrīd viena no prognozēm esot, ka, iespējams, rudenī būs atkal vīrusa "hiperaktivitātes laiks".

Viņa pauž, ka tas nozīmē, ka rudenī varētu būt atkal nākamie akūto elpceļu vīrusu viļņi. Speciāliste atzīmē, ka pavasarī, iespējams, gaidāms vīrusa aktivitātes kritums, kam seko mierīgāka vasara.

"Infekcijas ar savām būšanām un nebūšanām diemžēl apdraud mūs visu laiku," norāda speciāliste. "Bet šeit ir jautājums par to, cik un kā mēs mākam gudri ar to sadzīvot. Tas nenozīmē, ka visu laiku ir jādzīvo mūžīgajos ierobežojumos."

Viņa atzīmē, ka joprojām visam "pa priekšu" ir vakcinācija.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izskatīšanai tuvākajā Ministru kabineta (MK) sēdē virzīs Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu mazināšanas plānu, par kuru ceturtdien, 10.februārī, konceptuāli vienojās valdību veidojošās partijas.

Pirmais solis paredz, ka no 16.februāra drošības pasākumus kā pirmajiem atvieglos bērniem, kā arī atcels šobrīd noteikto darba laika ierobežojumu mazumtirdzniecībā.

Kā otrais solis no 1.marta tikšot īstenota līdz šim apjomīgākā drošības pasākumu mazināšana. Ministrijā skaidro, ka plānots atvērt līdz šim slēgtās nozares, piemēram, iekštelpu izklaidi, atrakcijas, naktsklubus. Tāpat paredzēts atcelt darba laika ierobežojumu, kā arī prasību pēc Covid-19 sertifikāta mazumtirdzniecībā. Vienlaikus, līdzīgi kā Lietuvā, tikšot saglabāta prasība vienam apmeklētājam nodrošināt 15 kvadrātmetru platību.

Savukārt trešais solis tikšot sperts, no 1.aprīļa atceļot visus obligātos drošības pasākumus, saglabājot tikai rekomendācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas