Paziņo, ka Ukrainas nacionālās atlases uzvarētāja nepiedalīsies Eirovīzijā

tautaruna.lv 17.februāris 2022, 12:46
 
Ekrānuzņēmums/Eurovision Ukraine
Ukrainas raidorganizācija UA:PBC apstiprinājusi, ka 2022. gada nacionālās atlases "Vidbir" uzvarētāja Alina Pash nepārstāvēs valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Par to ziņo "Eurovision TV".

Sestdien, 12. februārī Ukrainā notika ikgadējais "Vidbir" dziesmu konkurss, kurā izvēlēta valsti pārstāvošā dziesma Eirovīzijas dziesmu konkursā. Šogad par uzvarētāju kļuva Alina Pash ar dziesmu "Тіні забутих предків" (Aizmirsto senču ēnas).

UA:PBC apstiprinājusi, ka Alina Pash tomēr nepārstāvēs Ukrainu 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Trešdienas pēcpusdienā, abpusēji vienojoties raidorganizācijām, "Vidbiras" organizācijas komitejai un māksliniecei, tika nolemts, ka Alina konkursā nepiedalīsies.

Saskaņā ar "Vidbir" noteikumiem UA:PBC var lemt par Ukrainas pārstāvja izvēli 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursam no pārējiem nacionālās atlases finālistiem.

Kā ziņo BBC, tiek veikta izmeklēšana par dziedātājas ceļojumu 2015. gadā uz Krimu, apgabalu, kuru 2014. gadā pārņēma Krievija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:59

Jaunākās diskusijas