Bils Geitss: Nākamā pandēmija būs vēl sliktāka par Covid-19

tautaruna.lv 9.oktobris 2021, 10:42
 
EPA/Scanpix/LETA
Microsoft līdzdibinātājs, miljardieris un filantrops Bils Geitss sacīja, ka tuvākajā laikā cilvēce piedzīvos pandēmiju, kas būs desmit reizes sliktāka par koronavīrusu. Un pasaules gatavības nosacījums tam ir iespēja pēc iespējas ātrāk izstrādāt vakcīnu.

Bils Geitss izteica savu viedokli intervijā laikrakstam The Wall Street Journal.

Viņaprāt, nākamā pandēmija būs desmit reizes sliktāka par pašreizējo, kamēr cilvēce nepieliek pietiekami daudz pūļu, lai tai sagatavotos.

Jo īpaši ir jāiemācās izgatavot jaunu vakcīnu 100 dienās un jāspēj tā saražot pietiekamā daudzumā tik pat neilgā laikā, taču šis uzdevums ir īstenojams, koordinējot visu attīstīto valstu centienus.

Tajā pašā laikā pašreizējā pandēmija ir atklājusi acīmredzamu sociālo nevienlīdzību, uzskata miljardieris. Piemēram, visa Āfrika saņēma aptuveni 48 miljonus vakcīnas devu, un tikai Kalifornijas štatā, kura iedzīvotāju skaits ir 30 reizes mazāks, ir 42 miljoni devu.

Pēc Bila un Melindas Geitsu fonda aplēsēm, vakcinēto pilsoņu skaits attīstītajās valstīs tuvojas 80%, savukārt nabadzīgākajās valstīs vakcinācijas aptvere ir pat 1%. Šāda nevienlīdzība ir jāizbeidz, pretējā gadījumā nākotnes pandēmiju laikā tā var novest cilvēci uz izmiršanas robežas.

Ziņojumā arī norādīts, ka attieksme pret pandēmiju liecina, ka cilvēki nespēj izveidot globālus mehānismus, lai apkarotu lipīgu slimību un pārvarētu nevienlīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas