Atklāj, kāpēc bārdas nēsāšana var būt ļoti bīstama

tautaruna.lv 9.oktobris 2021, 14:41
 
Ilustratīvs attēls / SIPA/Scanpix/LETA
Pētnieki atklājuši, ka bārdas nēsāšana var būt bīstama veselībai. Tika veikts pētījums, kura ietvaros bārdā tika atrasts vairāk mikrobu nekā suņu splavā, kā arī baktērijas un kukaiņi, kas var kaitēt cilvēkiem, ziņo The Sun.
Eksperti ar skeneri pārbaudīja 18 vīriešu bārdas un 30 dažādu šķirņu suņu apmatojumu uz kakla, un konstatēja, ka pat suņiem mikrobu daudzums ir mazāks nekā bārdā. Septiņiem subjektiem tika atklāti veselībai bīstami parazīti.

“Pētnieki atklāja ievērojami lielāku baktēriju slodzi paraugos, kas ņemti no vīriešu bārdām, salīdzinot ar suņa kažoku. Pamatojoties uz šiem datiem, suņus var saukt par tīriem, salīdzinot ar bārdainiem vīriešiem, ”skaidroja profesors Andreass Gutzeits no Šveices klīnikas Hirslanden.

Keits Flets, Bārdas atbrīvošanas frontes dibinātājs, kas propagandē ideju par sejas apmatojumu, apšaubīja pētījuma rezultātus. Viņš norādīja, ka netic pašu bārdu nehigiēniskajai dabai un ierosināja, ka visas šīs nejaukās baktērijas var atrast arī uz cilvēku rokām un matiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas