"Kas tie par bērniem?"; cilvēki sašutuši par Diānas statuju

tautaruna.lv 10.jūlijs 2021, 14:14
 
ZUMAPRESS.com/AP/AFP/EPA/Scanpix
Jau vēstīts, ka 1. jūlijā Kensingtonas pils dārzā tika atklāta princeses Diānas 60 gadu jubilejai veltītā statuja. Tomēr ne visi ir sajūsmā par gala rezultātu, raksta "Mirror".

Statujas izveidi organizēja prinči Viljams un Harijs, kuri piedalījās arī tās atklāšanā.

Statuju veidoja skulptors Ians Ranks-Brodlijs un tajā Diāna redzama kopā ar trim bērniem.

Jāteic, ka gala rezultāts izpelnījies pretrunīgas atsauksmes. Kamēr vieniem koncepts šķiet atbilstošs Diānas būtībai, citi kritizē tā vienkāršību un pat banalitāti.

Princeses Diānas bijušais sekretārs Patriks Džonsons kritizējis statuju gan norādot, ka skulptoram nav bijis viegls uzdevums, taču izvēlēts "vieglākais ceļš", parādot Diānu kā vispārēju māti ar svešiem bērniem.

Arī cilvēki, kuri redzējuši statuju dzīvē pēc tās atklāšanas, "The Mirror" pauduši, ka statuja nelīdzinoties Diānai.

"Es domāju, ka tas ir kičs. Es nesapratu trīs bērnu nozīmi - varbūt, ja tie būtu bijuši divi prinči. Es vienkārši nesaprotu atbilstību. Man tā nepatika," pauda 70 gadus vecā Peta Hekoka no Sari grāfistes Anglijā.

Viņas dzīvesbiedrs, 75 gadus vecais Leonards Hekoks norādīja, ka statuja ir "saldināts, slikti izpildīts atkritums" un salīdzināja to ar saharīnu.

Savukārt 44 gadus vecā Dena Foksa no Strafordšīras uzskata, ka tas ir "ļoti piemērots veltījums". Runājot par bērniem, viņa norāda, ka Diāna ļoti daudz darīja pasaules bērnu labā, tāpēc tas ir piemērots atainojums.

Arī komentāros sociālajos medijos cilvēki lielāko kritiku velta sejas vaibstiem un svešajiem bērniem. Daudzi uzskata, ka daudz nozīmīgāk būtu, ja Diāna būtu redzama ar saviem dēliem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:55

Jaunākās diskusijas