Apņēmīga pensionāre ar suni-pavadoni paveic iespaidīgu varoņdarbu

tautaruna.lv 10.jūlijs 2021, 17:43
 
Ekrānuzņēmums no Daily Star/TEAM DOGS
Liebritānijā dzīvojoša pensionāre kopā ar savu suni - pavadoni kopā ir nostaigājuši ievērojamu skaitu kilometru labu mērķu labad, vēsta "Daily Star".

72 gadus vecā Džena Fīlfīlda kopā ar savu suni - pavadoni februārī sāka doties garās pastaigās pa pilsētas ielām.

Par spīti tam, ka sieviete ir akla, tas viņai un viņas sunim netraucēja veikt īstu varoņdarbu. Sieviete kopā ar savu mīluli ir nogājusi 1000 jūdzes jeb vairāk nekā 1600 kilometrus.

Pastaigās abiem diviem nereti klāt pievienojas arī Dženas vīrs Roberts. Vidēji trijotne dienā noiet sākot no 13 līdz pat 16 kilometriem.

Sievietes ik dienas pastaiga tiek veikta cēlu mērķu labad. Tā viņa nodarbojas ar labadrību. Tiek lēsts, ka Dženas noieto kilometru daudzums atbilst Lielbritānijas garumam.

Džena katru dienu mēro neskaitāmus kilometrus, lai savāktu naudu organizācijai, kas ir palīdzējusi 20 gadus viņai pašai.

Sieviete atzina, ka nevēlas apstāties pie sasniegtā un turpinās doties ik dienas pastaigā, lai palielinātu noieto kilometru daudzumu.

"Visas šīs jūdzes es esmu nogājusi pa savu dzimto apgablu Nortvičā, ejot augšup un lepjup pa vietējo apvadceļu, kā arī gāju neskaitāmus apļus ap savu īpašumu."

Džena atzina, ka sākot staigāt garos gabalus, viņa bija domājusi noiet 12 maratonus par godu tam, ka 12 mēneši ir aizvadīti pandēmijas izolācijas ēnā, tad viņa palielināja skaitu uz 20, kas simbolizē to, ka jau 20 gadus viņa ir kopā ar suņiem - pavadoņiem. Noejot 20 maratonu lielu attālumu viņa neapstājās.

Šobrīd viņa plāno noiet vēl vismaz 129 jūdzes jeb aptuveni 208 kilometrus.

"Es maršrutu pagarināšu par 129 jūdzēm... Google man saka, ka tas ir attālums no Land's End līdz John O'Groats," tādējādi sieviete būs nogājusi gandrīz visu Lielbritānijas garumu.

Ekrānuzņēmums no Google maps

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas