Dietologs brīdina par populāras notievēšanas metodes bīstamību

tautaruna.lv 10.jūlijs 2021, 16:43
 
Krievijas uztura speciālists, medicīnas zinātņu doktors Aleksejs Kovaļkovs komentējis populārās svara zaudēšanas metodes - intervālās gavēšanas - negatīvajās sekas, raksta "Večerņaja Moskva".
Pēc Kovaļkova domām, gavēšana dažiem cilvēkiem var radīt draudus. "Pirms uzsākt intervālos badošanos, ir jāpārbauda veselības stāvoklis, ja nu cilvēks no tādas badošanās piedzīvo glikēmisko komu," viņš paskaidroja.

Vēl viena problēma, pēc eksperta domām, ir tāda, ka jebkura diēta, ieskaitot periodisko badošanos, agrāk vai vēlāk beidzas. Pastāv risks, ka pēc atteikšanās no badošanās zaudētais svars "atnāks ar uzviju".

Pārtrauktā badošanās ir svara zaudēšanas metode, kurā ir dienas ar regulārām ēdienreizēm un badošanās dienas, kuru laikā jāatturas no ēdiena vai jāēd vairākas reizes mazāk nekā parasti.

Iepriekš arī uztura speciāliste Maria Mališeva kritizēja badošanos. Pēc viņas teiktā, šī prakse var izraisīt muskuļu masas samazināšanos un izraisīt tikai stresu organismam. Viņa piebilda, ka pēc atteikšanās no diētas zaudētais svars sāks atgriezties pie cilvēka ar jaunu sparu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas