Atkarības, psihiskas problēmas, bezdarbs; kā dzīvo Aleksandrs Ribaks?

tautaruna.lv 14.maijs 2021, 12:09
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Baltkrievu izcelsmes norvēģu dziedātājs Aleksandrs Ribaks Eiropā kļuva slavens 2009. gadā pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā. Viņa dziesma "Fairytale" ieguva milzu popularitāti, un Norvēģijā viņš kļuva par "nacionālo varoni". Kā Ribaks dzīvo tagad?

Tagad Aleksandrs Ribaks vairs nav tik populārs. Francijā un Vācijā viņi viņu praktiski vispār nepazīst - Eirovīzija tur netiek uzskatīta par kaut ko nozīmīgu un grandiozu, un mūzikas kritiķi viņam regulāri piešķir ārkārtīgi zemas atzīmes.

Taču Ribakam bija pietiekami daudz darba un iztikas līdzekļu, vismaz līdz pandēmijas sākumam. Bet veselības problēmas sāka ļoti traucēt radošajam darbam. Daudzus gadus mākslinieks cieta no atkarības no miega zālēm un antidepresantiem, un 2020. gada janvārī viņš nolēma sākt jaunu dzīvi, meklējot palīdzību pie ārstiem.

"Pēdējos gados tabletes, no kurām man bija atkarība, padarīja mani vāju un bailīgu. Tas ne tikai ietekmēja manas smadzenes, bet arī muskuļus, kuņģi un vispārējo organisma stāvokli. Šī atkarība sabojāja manas attiecības ar cilvēkiem, bet pats galvenais, tā gandrīz iznīcināja manu vēlmi dzīvot," savos sociālajos tīklos sacīja dziedātājs.

Viņš atklāti runāja par rehabilitācijas procesu savā Instagram kontā. Mākslinieks nolēma dalīties ar informāciju, lai palīdzētu tiem, kuri piedzīvo tādas pašas grūtības. Neskatoties uz sāpēm, halucinācijām un panikas lēkmēm, kas viņu pavadīja visas ārstēšanas laikā, Ribaks turpināja izdot dziesmas. Viena no tiem ir "Give Me Rain".

"Man personīgi šī dziesma ir par šausmām, kas piedzīvotas rehabilitācijas laikā. Galvassāpes, halucinācijas, auksti sviedri un murgi bija mani "draugi" katru dienu. Vienīgais, ko es vēlos šādās situācijās, ir apgulties un pasmieties. Galu galā tas ir vienkārši smieklīgi. Tas viss notiek pēc plāna. Un es zinu, ka tas pāries, "sacīja Aleksandrs.

Atkarība un ārstēšana ietekmēja mākslinieka privāto dzīvi. Ilgu laiku viņš satikās ar meiteni vārdā Jūlija, kuru satika Tinder. Tomēr pāris izšķīrās 2019. gadā. "Es jutu, ka nevaru būt ar kādu tik ciešā kontaktā. Tas ir saistīts ar fiziskām sāpēm, kad sāp, es nevēlos komunicēt ar cilvēkiem, un vēl jo vairāk ar cilvēkiem, kuri man ļoti patīk. Es apbrīnoju cilvēkus, kuri vienlaikus var cīnīties par mīlestību un veselību. Tāpēc, ka es to nevarēju, " pauda Ribaks.

"Eirovīzijas" uzvarētājs gan nedomā padoties. Lai arī ārstēšana joprojām turpinās, maija vidū Aleksandrs dosies ilgi gaidītajā koncertu tūrē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas