Rīdzinieki ceļ trauksmi neadekvātas kaimiņienes dēļ

tautaruna.lv 14.maijs 2021, 14:30
 
Ilustratīvs attēls / F64
Neonila un Viktorija ir kaimiņienes Salnas ielas daudzdzīvokļu namā, kur dzīvo jau vairākus gadus. Viņas uztraukušās par kādu iedzīvotāju, kura, pēc kaimiņu domām, rīkojas neadekvāti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ceturtā stāva iedzīvotāja regulāri skaļi apsaukā pagalmā esošos bērnus, viņu vecākus, kā arī izsaka nepatīkamus komentārus. Tāpat nama iedzīvotāji norāda, ka sieviete siltajās gada dienās uz balkona defilē puskaila.

Dzīvoklī un uz balkona notiekošo iemūžinājuši daudzi kaimiņi, vairākas reizes piesaistīta arī policija, tomēr lielākoties tas situāciju nav uzlabojis.

Mājas iedzīvotāja Neonila pērn savāca aptuveni 50 mājas iedzīvotāju parakstu, ko pievienoja kolektīvajam iesniegumam Valsts policijai. Kaut likumsargi kriminālprocesu atteicās ierosināt, iedzīvotāji norāda, ka sieviete uz diviem mēnešiem aizvesta uz ārstniecības iestādi.

Atgriežoties dzīvesvietā, kādu laiku sieviete bijusi mierīga. Iedzīvotāji kaimiņienei piedāvājuši savu palīdzību, norādījuši, ka ir gatavi ierasties noteiktos laikos, lai atgādinātu par medikamentu lietošanu, taču durvis viņiem vairs netiek atvērtas. ”Viņa bļauj, lai mātes iedzemdē atpakaļ bērnus. Neviens neko nevar izdarīt, mums pasaka, ka viņa ir slima un viss. Kam ir jānotiek, lai mūs pasargātu? Varbūt vienu dienu viņa ņems un nogalinās bērnus un citus cilvēkus?” retoriski vaicā mājas iedzīvotāja Neonila.

Anna sievietei ir fiziski vistuvākā kaimiņiene. Ģimenes abi bērni naktīs regulāri raudoši mostas, jo kaimiņiene atkal bļaustās.

"Viņa bļauj, lai es nomirstu. Viņa zina, ka es saucu. Viņa nelieto zāles, viņai ir šizofrēnija. Par dzīvokli tiek maksāts, viņai ir onkulis, kurš to dara. Arī viņš ir noguris un nezina, kā lai šo situāciju atrisina. Viņa it kā kādu redz. Viņa ar to iedomāto tēlu strīdas, visādi apsaukā. No viņas mutes nāk ārā visi iespējamie lamuvārdi. Mums bija sabojāta kopējā siena, jo viņa visu laiku kaut ko meta pret sienu," saka Anna.

Labklājības departamentā atklāj, ka sociālā dienesta darbiniekiem nav tiesību ieiet dzīvoklī, ja potenciālais klients to nevēlas. Līdz šim departamentam nav bijusi informācija par situāciju Salnas ielas namā, tādēļ kaimiņi aicināti ar iesniegumiem vērsties sociālajā dienestā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:42

Jaunākās diskusijas