Linda Mūrniece skarbi kritizē Rīgas mēru Staķi

tautaruna.lv 15.marts 2021, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Uzņēmēja, bijusī iekšlietu ministre uh viesnīcas "Hotel ROMA" vadītāja Linda Mūrniece sociālajā tīklā Facebook paudusi kritisku attieksmi par Rīgas mēra Mārtiņa Staķa darbu.

Mūrniece nežēlojusies ar kritiku, komentējot informāciju par to, ka Rīgas mēra un vicemēru biroju darbiniekiem maksā 30%, 40%, bet vienā gadījumā pat 100% piemaksas pie algas.

Kā uzsver Mūrniece, viņa nožēlo, ka balsoja par Staķi.

"Es balsoju par Staķi. Es. Politikā rūdītā. Izvērtēju lietas un balsoju par viņu, ievelkot plusiņu.

Es maksāju RD nodokļus. 100 tk gadā. Par māju, kas mirst.
Samaksāju un nākamjā dienā man atsūta rēķinu ar soda procentiem, jo dažas dienas par vēlu kaut kur atradu naudu maksājumam.
Ja es kavēju maksājumu, man atsūta ierakstītu vēstuli, ka tūlît atnāks tiesu izpildītājs un kaut ko arestēs. Domes uzdevumā...
Es nožēloju, ka ievilku plusiņu Staķim. Ne rēķinu dēļ. Tādēļ, ka kopš viņš ir mērs, arī Rīga brūk.
Un arī visi ieviestie vicemēri... ar saviem birojiem un padomniekiem...
Nezinu pieklājīgu vārdu, kā šo nosaukt. Nelieši varbūt?" pārdomās dalās Mūrniece.
Arī komentāros cilvēkiem ir kritisks viedoklis
"Ne jūs viena Linda esat vīlusies, tas mērs diemžēl ir liela trekna kļūda - tāda sajūta, ka atnāca savas lietas vārīt, pilsētas labā 0," teikts kādā komentārā.

Kā vēstīts, Rīgas mēra un vicemēru biroju darbiniekiem maksā 30%, 40%, bet vienā gadījumā pat 100% piemaksas pie algas, noskaidrots Rīgas domē.

Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) birojā kopumā strādāja pieci padomnieki un biroja vadītāja. Vislielākā alga noteikta biroja vadītājai 2264 eiro, un viņai tiek maksāta arī piemaksa 40% apmērā no algas. Savukārt padomniekiem bija noteiktas algas 2232 eiro mēnesī. Četriem padomniekiem tika maksātas 30% piemaksa, bet vienam no viņiem - 40%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas