Zagļu bezkaunība Pļavnieku kapos šokē vietējos

tautaruna.lv 15.marts 2021, 13:09
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Pļavnieku kapos, pēc bērēm no kapuvietas nozog dzīvas ziedus un vainagus, aizgājušā piederīgie joprojām nespēj atiet no šoka, ko radīja zagļu bezkaunība, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Nesen Kristīne Pļavnieku kapos apglabāja savu radinieku. Draugi un tuvinieki, kas atnākuši no nelaiķa atvadīties, sanesuši klēpjus ar ziediem, bet nākošajā dienā atnākot pie kapavietas Kristīne gandrīz apstulba, jo no pušķiem un vainagiem vairs nebija ne miņas.

“Palika tikai plastmasas vainagi, ko atveda radinieki no Daugavpils, bet dzīvu pušķu vairs nebija, proti viss tika nozagts. Kā daudzi saka, tās varēja būt stirnas, bet nu stirnas neēd visu līdz pēdējai lapai. Acīmredzami viss bija savākts un aiznests,” teic Kristīne.

Bēru dienā viņa uzņēma fotogrāfiju kā izskatījās kapuvieta, līdzīgajā rakursā nācās fotografēt arī nākošajā dienā. Ar vizuālajiem pierādījumiem sieviete vērsās pie Pļavnieku kapu administrācijas lai saņemtu kādu situācijas skaidrojumu.

“Sazinājos ar Pļavnieku kapu priekšniecību, ar biroju. Viņi apstiprināja, ka jā, šādi notiek, mēs par to zinām. Es pavaicāju par videonovērošanas kamerām. Viņi teica, ka ir tikai viena kamera, pie centrālas ieejas. Pašsaprotami, ka caur centrālo ieeju neviens to nenesīs. Es pavaicāju: kāpēc vēl kaut kur nav papildus kameru? Viņi atbildēja, ka tas esot dārgi, liels elektrības patēriņš. Tādas viņiem bija atrunas. Viņi ieteica vērsties policijā,” stāsta cietusī.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas